Sari la conținut

Ursula von der Leyen: Suntem pe punctul de a șterge poliomielita de pe fața Pământului. Cum va fi posibil?

bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare

Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiții și Fundația Bill și Melinda Gates au anunțat un nou parteneriat de finanțare pentru a aborda problemele critice de sănătate la nivel mondial. Scop: Eliminarea poliomielitei și asigurarea că inovațiile medicale sunt accesibile celor care au cea mai mare nevoie de ele.

Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, în calitate de parteneri de implementare pentru finanțarea eradicării poliomielitei, vor mobiliza resursele pentru eradicarea poliomielitei.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că finanțarea de 1 miliard de euro ne va ajuta să investim la nivel global în sisteme medicale mai solide.

„Suntem pe punctul de a șterge poliomielita de pe fața Pământului. Comisia Europeană, BEI și Fundația Bill și Melinda Gates își unesc forțele pentru a ajuta lumea să parcurgă și ultima etapă în eradicarea acestei boli. Finanțarea de 1 miliard EUR susținută de strategia noastră de investiții „Global Gateway” ne va ajuta să investim la nivel global în sisteme medicale mai solide, iar la nivel local în producția, fabricarea și administrarea de vaccinuri și medicamente, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Cooperarea internațională ne-a ajutat să punem capăt pandemiei de COVID-19. Acum ne va ajuta să eliminăm definitiv poliomielita.”, a declarat Ursula von der Leyen

Pentru progrese rapide în eradicarea virusului poliomielitic sălbatic, parteneriatul își propune să acorde plăți totalizând 500 de milioane EUR Inițiativei mondiale de eradicare a poliomielitei – în special Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. Fondurile vor acoperi vaccinarea împotriva poliomielitei a circa 370 de milioane de copii pe an.

Alte 500 de milioane EUR sunt menite să extindă capacitatea de inovare a sistemelor de sănătate din țările cu venituri mici și medii. Este vorba de noi finanțări pentru inițiativele sprijinite de Comisia Europeană, cum ar fi eforturile de a facilita accesul la inovațiile medicale precum vaccinurile și terapiile bazate pe ARNm pentru persoanele din țările cu venituri mici și medii, în cadrul Global Gateway, planul de investiții al Europei pentru întreaga lume, potrivit commission.europa.eu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: