joi, martie 4, 2021

Supa este un remediu străvechi al poporului român. De mult timp se spune că ciorba şi supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinţi, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează şi încarcă organismul cu sănătate.

Organismul are mare nevoie de lichide, iar supa este o variantă ideală pentru a aduce aportul necesar de hidratare, vitamine și nutrienți.

Iarna mai ales, o supă fierbinte va face minuni. Dacă sunteți un iubitor al supelor și ciorbelor, specialist gastronom Oana Costachi a recomandat Doctorul Zilei o rețetă nouă, pe care puteți să o alternați cu supele clasice atât de binefăcătoare.

Cum se prepară această miraculoasă supă de iarnă, care ține răcelile la distanță și nu conține carne.

În 4 linguri de ulei căliți 6 căței de usturoi pisați, 3 cepe mici, iar când sunt călite, începeți să adăugați în această ordine: broccoli, 2 morcovi medii tăiați rondele, 1 dovlecel mare și 250 grame ciuperci proaspete, tăiate. Căliți întregul amestec în 6-7 minute, după care adăugați o linguriță de boia dulce și o linguriță de boia iute, apoi turnați 1 litru de apă clocotită.

Când considerați că legumele au textura pe care v-o doriți, adăugați 400 ml lapte de cocos, smântână 300 grame și asezonați cu verdeață, dacă vă place.

După gust, puteți adăuga și tăiței. Iar la final, după ce ați stins focul, aruncați în supă un bulgăre de mozarella, care va îmbogăți supa cu o textură catifelată. Poftă bună!

Ultimele stiri

Parteneri