luni, august 8, 2022

Odată cu venirea toamnei, să nu uităm că acest anotimp este lung și capricios. Pe perioada toamnei, fluctuaţiile de temperatură sunt des întâlnite, fapt care ne pune la grea încercare sistemul imunitar.

Pentru a preveni apariţia răcelilor şi a gripelor medici recomandă  să adoptăm o dietă adecvată acestei perioade a anului.

Huffigton Post a realizat o listă de alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică în luna septembrie.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE supliment...

Sfecla roşie, unoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Merele au un conţinut ridicat de fibre, care scad nivelul de colesterol „rău” din organism. Medicii spun că merele sunt o sursă bogată de vitamine, în special vitamina C, substanţă recunoscută pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar şi de a ţine la distanţă virozele respiratorii.

Ardeii graşi au un conţinut ridicat de vitamina C şi A, cei doi antioxidanţi care împreună neutralizează radicalii liberi. Specialiştii în nutriţie spun că aceste legume previn apariţia bolilor de inimă, a afecţiunilor articulare – printre care se numără artrita, şi a diabetului. Ardeiul roşu este unul dintre puţinele alimente care conţin licopen, o substanţă care luptă împotriva cancerului de prostată, mamar, de pancreas, intestinal, cervical, de col uterin şi de piele.

Te-ar mai interesa: Ai senzația de nod în gât? Cauze posibile și anali...

Perele sunt fructe specifice acestui anotimp. Nutriţioniştii precizează că aceste fructe sunt bogate în vitamina C, astfel că devin aliate în lupta împotriva virozelor respiratorii. Marele avantaj al perelor este acela că menţin organismul hidratat. Perele sunt ideale pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, deoarece acestea asigură senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp.

Te-ar mai interesa: Ne mențin tinerețea, reduc zahărul din sânge, stim...

Roşiile sunt o sursă de antioxidanţi indispensabili organismul, de fibre, de vitamine şi de minerale. Există numeroase studii care demonstrează că licopenul, carotenoizii şi zeaxantinul – antioxidanţii din roşii combat mai multe tipuri de cancer, printre care cel de colon, de prostată, de sân, pulmonar şi pancreatic.

– Grapefruitul nu trebuie să lipsească din dieta zilnică adoptată în această perioadă a anului. Nutriţioniştii spun că o jumătate de fruct conţine 75% din doza zilnică de vitamina C. Astfel, pentru a preveni apariţia virozelor respiratorii este indicat ca în fiecare zi să mănânci cel puţin jumătate de fruct de grapefruit.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Strugurii, pe lângă savoarea lor deosebită, strugurii au şi importante calităţi nutritive şi curative, ce îi recomandă în probleme de sănătate dintre cele mai diverse. Vitaminele ce se găsesc în principal în compoziţia lor sunt: A, C, B1, B2 şi PP. Sărurile minerale sunt şi ele prezente din plin: fier, potasiu, calciu, fosfor, mangan, magneziu, clor, siliciu, acestea ajutând organismul în recuperarea echilibrului natural.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Castraveţii au un conţinut caloric redus, mai ales că aceştia conţin în proporţie de 96% apă. Specialiştii spun că aceste legume au un conţinut ridicat de magneziu şi potasiu, nutrienţi esenţial pentru sănătatea oaselor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private