Categories: Stil de viaţă

Super-alimente pe care ar trebui să le încerci în septembrie

Odată cu venirea toamnei, să nu uităm că acest anotimp este lung și capricios. Pe perioada toamnei, fluctuaţiile de temperatură sunt des întâlnite, fapt care ne pune la grea încercare sistemul imunitar.

Pentru a preveni apariţia răcelilor şi a gripelor medici recomandă  să adoptăm o dietă adecvată acestei perioade a anului.

Huffigton Post a realizat o listă de alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică în luna septembrie.

Sfecla roşie, unoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Merele au un conţinut ridicat de fibre, care scad nivelul de colesterol „rău” din organism. Medicii spun că merele sunt o sursă bogată de vitamine, în special vitamina C, substanţă recunoscută pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar şi de a ţine la distanţă virozele respiratorii.

Ardeii graşi au un conţinut ridicat de vitamina C şi A, cei doi antioxidanţi care împreună neutralizează radicalii liberi. Specialiştii în nutriţie spun că aceste legume previn apariţia bolilor de inimă, a afecţiunilor articulare – printre care se numără artrita, şi a diabetului. Ardeiul roşu este unul dintre puţinele alimente care conţin licopen, o substanţă care luptă împotriva cancerului de prostată, mamar, de pancreas, intestinal, cervical, de col uterin şi de piele.

Perele sunt fructe specifice acestui anotimp. Nutriţioniştii precizează că aceste fructe sunt bogate în vitamina C, astfel că devin aliate în lupta împotriva virozelor respiratorii. Marele avantaj al perelor este acela că menţin organismul hidratat. Perele sunt ideale pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, deoarece acestea asigură senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp.

Roşiile sunt o sursă de antioxidanţi indispensabili organismul, de fibre, de vitamine şi de minerale. Există numeroase studii care demonstrează că licopenul, carotenoizii şi zeaxantinul – antioxidanţii din roşii combat mai multe tipuri de cancer, printre care cel de colon, de prostată, de sân, pulmonar şi pancreatic.

– Grapefruitul nu trebuie să lipsească din dieta zilnică adoptată în această perioadă a anului. Nutriţioniştii spun că o jumătate de fruct conţine 75% din doza zilnică de vitamina C. Astfel, pentru a preveni apariţia virozelor respiratorii este indicat ca în fiecare zi să mănânci cel puţin jumătate de fruct de grapefruit.

Strugurii, pe lângă savoarea lor deosebită, strugurii au şi importante calităţi nutritive şi curative, ce îi recomandă în probleme de sănătate dintre cele mai diverse. Vitaminele ce se găsesc în principal în compoziţia lor sunt: A, C, B1, B2 şi PP. Sărurile minerale sunt şi ele prezente din plin: fier, potasiu, calciu, fosfor, mangan, magneziu, clor, siliciu, acestea ajutând organismul în recuperarea echilibrului natural.

Castraveţii au un conţinut caloric redus, mai ales că aceştia conţin în proporţie de 96% apă. Specialiştii spun că aceste legume au un conţinut ridicat de magneziu şi potasiu, nutrienţi esenţial pentru sănătatea oaselor.

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

4 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

4 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

5 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

5 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

6 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic