vineri, aprilie 16, 2021

Ouălele sunt principalele alimente care sunt considerate super-alimente. Mânâncă multe ouă şi o să poţi să îşi fortifici organismul pentru că sunt bogate în nutrienţi. Câteva motive pentru care ar

trebui să consumi ouă în mod regulat:

Sunt pline de vitamine

Un ou fiert conţine vitamina A, care este foarte bună pentru vedere şi pentru dezvoltarea celulelor, vitamina B12, care este esenţială în producerea celulelor roşii, vitamina E, care ajută în lupta contra radicalilor liberi care avariază celulele şi previn cancerul, vitamina B2, care ajută organismul să obţină energie în momentul în care ingerează alimente.

Sunt bogate în minerale esenţiale

Ouălele conţin fier, zinc şi seleniu. Seleniul previne cancerul şi previne acumularea de metale grele în corpul tău. Un singur

ou conţine 0.9 miligrame de fier, care aduce un aport de energie organismului. Zincul menţine sistemul imunitar şi sistemul digestiv în parametrii normali şi ajută la reducerea stresului.

Conţin foarte multe proteine

Un aport suficient de proteine este esenţial pentru sănătatea ta şi ouălele sunt o sursă incredibilă de proteine de cea mai bună calitate, un singur ou conţine 6 grame de proteine şi toţi cei 9 aminoacizi.

Ajută la pierderea kilogramelor

Ouălele sunt produse sățioase şi au foarte puţine calorii şi ajută la pierderea kilogramelor. Studiile arată că oamenii care mânâncă

ouă la micul dejun au mai multe şanse să piardă cu uşurinţă câteva kilograme.

Protejează vederea

Sunt câţiva nutrienţi care sunt esenţiali pentru buna funcţionare a ochilor, iar în timp ce înaintăm în vârstă vederea se pierde. Oul conţine luteină şi zaxantină, antioxidanţi puternici care îţi ajută vederea.

Creierul tău funcţionează mai bine

Colina, împreună cu cele câteva vitamine şi minerale din ouă, îmbuntăţesc dezvoltarea creierului şi funcţia sa. Studiile arată că 90% din populaţia Americii, nu primesc destulă colină, iar vestea bună este că ouălele conţin peste 100 de miligrame

de colină.

Reduc riscul de cancer de mamar

Colina reduce riscul de cancer mamar cu 24% şi aşa cum am menţionat mai sus, ouălele conţin mari cantităţi de colină, Colina se mai găseşte în ficat, germeni de grâu, fructe de mare, soia, nuci şi ciocolată.

Pentru un păr sănătos

Vitaminele şi mineralele sunt benefice pentru părul tău, în special vitamina A,D,E care se găseşte în ouă. Părul tău va fi mai puternic, strălucitor şi sănătos.

 

Ana Maria Niţu

 

Ultimele stiri

Parteneri