sâmbătă, martie 6, 2021

Alimentele care îți pot desfunda arterele în mod natural. Bolile de inimă sunt inamicul numărul 1 în lume, ele cauzând cele mai multe decese. Însă paradoxal, sunt și cele care pot fi prevenite. Cheia? Stilul de viață. Alimentația este crucială.

De exemplu, în SUA, unul din trei decese se datorează bolilor de inimă. Una din cauze este înfundarea arterelor. Din fericire, putem acționa din timp, având grijă la menținerea unei greutăți sănătoase, la mișcare, la renunțarea la fumat. Este esențial să adoptăm o dietă care să aibă grijă de inima și arterele noastre.

Există câteva alimente benefice sănătății cardiovasculare. Specialiștii americani au întocmit o listă cu cele mai recomandate produse, care pot ajuta natural la desfundarea arterelor.

SUPERALIMENTE PENTRU INIMA TA

Pește gras (pește oceanic)

Peștele gras conține acizii grași Omega3 și este unul dintre alimentele de baze ale dietei antiinflamatorii, ajutând astfel la desfundarea arterelor. Peștii oceanici ca tonul, somonul, macroul și sardinele sunt surse excelente de Omega 3. Dacă vom consuma pește de două ori pe săptămână, vom ajuta la desfundarea arterelor și la scăderea tensiunii arteriale.

Avocado

Este un superaliment, care îți îmbunătățește valoarea colesterolului bun, în timp ce o scade pe cea a colesterolului rău.

HDL, colesterolul bun, menține arterele sănătoase, fără depuneri și cheaguri. Fructul de avocado este bogat în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și, implicit, a riscului de a face AVC. Desfătați-vă cu avocado și folosiți-l ca alternativă sănătoasă la unt, maioneză și sos de salată.

Broccoli

Este regele cruciferelor. Toată familia cruciferelor este prietena sănătății: varza, conopida, varza de Bruxelles și alte legume verzi. Ele previn cheagurile de sânge și ajută la menținerea vaselor de sânge sănătoase.

Fructele de pădure

Abundă în antioxidanți, toate sunt miraculoase pentru sănătate: căpșunile, afinele, merișoarele, murele etc. Mențin sănătatea vaselor de sânge, sunt antiinflamatoare, scad tensiunea, reduc colesterolul rău.

Turmericul

Principalul ingredient din turmeric este puternicul și antiinflamatorul curcumin. Acest compus miraculos scade drastic daunele produse de plăcile de colesterol asupra vaselor de sânge. Adăugați turmeric cât de des puteți.

Ceaiul verde

Este un puternic antioxidant care reduce inflamațiile, scade colesterolul și tensiunea, prevenind distrugerea celulară. Întrucât aceste efecte duc la desfundarea arterelor, putem spune că ceaiul verde este o soluție benefică pentru sănătate.

Nucile

Asociația Americană a Inimii recomandă între 3 și 5 nuci pe săptămână. Abundă în grăsimi nesaturate, magneziu (care previne formarea de plăci de colesterol) și fibre. Cele mai bune surse de magneziu și Omega 3 sunt nucile și migdalele.

Sparanghelul

Bogat în fibre și minerale, este recomandat ca aliment pentru inimă. Scade colesterolul și inflamațiile, este bine să îl consumăm de două ori pe săptămână.

Cereale integrale

Orezul brun, quinoa, ovăzul sunt cele mai recomandate alegeri. Ovăzul absoarbe colesterolul din sânge. Sunt alimente nutritive și benefice sănătății cardiovasculare.

Uleiul de măsline

Este plin de antioxidanți, care elimină inflamațiile și scad tensiunea arterială. Este ideal în salate și sosuri, poate înlocui untul cu succes.

Ultimele stiri

Parteneri