Sari la conținut

Superalimentul care stimulează producția naturală de colagen

colagen
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
Vitamina C este vitală pentru sinteza colagenuluide 45 de ani

Colagenul este o proteină esențială pentru ființele umane. Importanța sa rezidă în rolul său de funcție principală în buna întreținere a țesuturilor pielii. Această proteină constituie 80% din piele și este responsabilă pentru menținerea unui aspect tânăr, neted și sănătos al țesuturilor pielii.

La rândul său, este generată în organism din combinația de aminoacizi conținuți în alimentele bogate în proteine, împreună cu vitamina C, zinc și cupru. Din acest motiv, menținerea unei diete adecvate poate contribui la menținerea stabilă a nivelului de colagen în organism.

În fața lipsei de colagen, multe produse oferă promisiuni similare: pentru a restabili această proteină în piele, „unele dintre ele sunt însoțite chiar de proceduri dermatologice cu lasere de întinerire”, după cum relatează portalul de frumusețe harpersbazaar.com.

Prin aportul de colagen la nivelul pielii, oamenii pot întârzia apariția ridurilor, de care multe persoane se tem, iar acest lucru se poate realiza cu ajutorul tratamentelor care oferă nutrienți acestor țesuturi cutanate sau cu preparate făcute în casă cu elemente care ajută la generarea acestuia.

De altfel, Dr. Lorea Bagazgoitia, în cartea sa „Ce spune știința despre îngrijirea pielii”, explică faptul că, după vârsta de 25 de ani, producția de colagen de către organism scade, provocând efecte secundare asupra pielii, cum ar fi scăderea strălucirii naturale și a hidratării.

Din acest motiv, este important să consumăm alimente care ajută la producerea acestei proteine, de exemplu, ouăle sunt o sursă importantă de colagen, dar atenție, nu trebuie să le mâncați pentru a profita de beneficiile lor, pentru că atunci când vine vorba de cosmetice sunt folosite într-un alt mod.

FOTO: Unsplash

Cea mai mare parte a colagenului se găsește în membrana care separă partea interioară a cochiliei de conținutul oului, care este folosită în mod normal pentru unele tratamente de înfrumusețare.

Această parte este, de asemenea, utilizată pe scară largă în măștile de îngrijire a pielii și în procesele de exfoliere pentru persoanele care pot suferi de acnee. De asemenea, contribuie în mare măsură la ascunderea liniilor de expresie și a ridurilor enervante, are grijă de sănătatea pleoapelor și îmbunătățește pungile care apar de obicei sub ochi.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, pentru a obține rezultate, ar trebui să se ia consecvență și alte măsuri de îngrijire a pielii, cum ar fi, de exemplu, curățarea feței, deoarece este necesară pentru îngrijirea pielii, deoarece aceasta elimină impuritățile de pe față și acest proces ar trebui făcut dimineața și seara, deoarece pielea este cel mai mare organ al corpului și îngrijirea pielii face parte din rutina multor persoane.

În plus, alegerile unui stil de viață sănătos pot ajuta la întârzierea îmbătrânirii naturale și la prevenirea unei varietăți de probleme ale pielii, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel