Sari la conținut

Superstiții de Revelion. Ce este absolut interzis să faci

Tradiții și superstiții de Revelion. Lucruri pe care să le faci, dar mai ales cele pe care să nu le faci. Ce să porți, cum să te porți. Un ghid pentru cei superstițioși. Dar nu numai!

Mai toate sărbătorile sunt asociate cu tot felul de obiceiuri și superstiții de care oamenii țin cont. Anul Nou nu face nici el excepție. Dacă porți ceva roșu, nu arunci gunoiul în ultima seară a anului sau ai bani în buzunar, vei avea 12 luni extraordinare.

De Revelion sau Anul Nou

NU da bani în ultima zi și în prima zi a anului. Risti să pierzi sporul la bani.

Aranjează masa cu vasc pentru a avea noroc.

NU stinge lumina, lasă o lumânare aprinsă sau o lampă până la ziuă.

Prima persoana care trebuie să-ți intre în casa trebuie să fie un barbat brunet (blonzii și roșcații aduc ghinion, la fel și femeile).

NU dormi. Cine va dormi în prima zi a anului, va fi leneș tot anul.

NU agăța noul calendar înainte de a se termina anul! Se zice ca aduce ghinion.

Masa de Revelion trebuie aranjată cu struguri și smochine, semn de belsug.

Superstiții Revelion

NU lasă Anul Nou să te prindă fără bani în buzunar sau cu datorii neachitate.

Deschide ușile la miezul noptii pentru a lasă vechiul an să iasă și pentru a intra cel nou.

NU se mătură, nu se spală, nu se adună grâul sau orezul pentru că aduc săracirea casei.

Poartă ceva roșu în noaptea de Anul Nou, iar la 1 ianuarie trebuie să ai haine noi.

NU arunca gunoiul în prima zi a anului.

Iată ce alte superstiții de Revelion respectă diferite popoare din diverse colțuri ale globului:

Pentru a avea mai mulți bani anul viitor, o superstiție de care mulți români țin cont spune să pui facturile sub covor înainte că ceasul să bată miezul nopții. Pentru a-ți îmbunătăți șansele de a avea noroc la bani, asigura-te că spargi și un pahar în timp ce cânți clasicul „Happy New Year!”.

S-ar putea să sune brutal, dar în unele părți din Mexic, mai ales în sud, oamenii construiesc un manechin numit „el viejo” sau „ano viejo” (n.r. anul trecut) căruia îi dau foc la trecerea dintre ani.

Afganii sunt de părere că noul an va merge bine dacă începi să faci fapte bune încă din prima zi. De asemenea, asigura-te că porți verde în timp ce gătești alimente care au această culoarea.

Dacă mergi în Rio de Janeiro în noaptea de Anul Nou, asigura-te că îți aduci haine frumoase, albe, despre care locuitorii cred că aduc liniște sufletească în anul următor. Brazilienii susțin că miezul nopții ar trebui să te prindă în apă, sărind șapte valuri, dacă vrei să îți îmbunătățești șansele de succes în următoarele 12 luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel