joi, august 18, 2022

Supliment alimentar ce reduce riscul de cancer intestinal. Medicii spun că rezultatele sunt incredibile. Iată ce arată studiile realizate recent:

Vești bune pentru cei cu afecțiuni la nivel intestinal: un studiu arată ce ar putea reduce riscul de cancer ereditar.

Studiul s-a întins pe o perioadă de peste 20 ani, cu o participare de aproape 1000 de persoane din întreaga lume, iar rezultatul este unul mai mult decât încurajator, notează Science Alert.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Rezultatele sunt incredibile!

Astfel, prin simpla adăugare de amidon rezistent în dietă se reduce riscul unora dintre tipurile de cancer cu peste 60%. Este absolut incredibil!

Rezultatele au fost atât de convingătoare atunci când a fost vorba de reducerea riscului de cancere gastrointestinale superioare în mod specific, încât cercetătorii caută acum să le reproducă pentru a se asigura că nu le scapă nimic.

”Am constatat că amidonul rezistent reduce o serie de cancere cu peste 60%.

Efectul a fost cel mai evident în partea superioară a intestinului”, spune cercetătorul principal și nutriționistul John Mathers de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Cancerele din partea superioară a intestinului includ cancerele esofagian, gastric și pancreatic.

”Rezultatele sunt incitante, dar amploarea efectului protector în tractul gastrointestinal superior a fost neașteptată, așa că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a reproduce aceste rezultate”, adaugă unul dintre cercetători, Tim Bishop, epidemiolog genetician de la Universitatea din Leeds.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

Aceasta în comparație cu 21 de cazuri de cancer gastro-intestinal superior în rândul celor 455 de persoane din grupul placebo – o reducere destul de remarcabilă.

Cancere dificil de depistat

”Acest lucru este important, deoarece cancerele din tractul gastrointestinal superior sunt dificil de diagnosticat și adesea nu sunt depistate din timp.

Credem că amidonul rezistent poate reduce dezvoltarea cancerului prin modificarea metabolismului bacterian al acizilor biliari și pentru a reduce acele tipuri de acizi biliari care ne pot deteriora ADN-ul și, în cele din urmă, pot provoca cancer.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Cu toate acestea, acest lucru necesită cercetări suplimentare”, mai explică nutriționistul John Mathers.

În ce alimente găsim acest amidon

Amidonul rezistent este un tip de fibre cu efect probiotic care nu este digerat și fermentează în intestin. Acesta poate fi cumpărat sub formă de supliment asemănător fibrelor, dar se regăsește în mod natural într-o serie de alimente: cartofi, leguminoase, orez, ovăz sau banane verzi.

Te-ar mai interesa: Președintele Societății de Radiologie, reacție des...

Când consumați aceste produse bogate în amidon, lanțurile de amidon sunt defalcate, transformându-le într-o sursă de glucoză care este ușor de absorbit de organism în procesul de generare de energie, notează dcmedical.ro.

Așadar, fie că alegem suplimentul alimentar sau consumăm acele alimente –  cartofi, leguminoase, orez, ovăz sau banane verzi, veștile sunt foarte bune pentru milioane de oameni cu afecțiuni intestinale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private