Sari la conținut

COVID-19: Cum s-au gândit autoritățile să suplimenteze paturile ATI, dar și personalul aferent în București

Spital COVID-19

Paturile ATI COVID din București vor fi suplimentate. De asemenea, se mărește și numărul de specialiști de Terapie Intensivă.

Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare bucureștene destinate pacienților cu COVID-19 va fi suplimentat cu peste 100 de paturi ATI, în urma unei evaluări realizate ieri de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat. Autoritățile au anunțat că au în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, scrie Rador.

Spitalul Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI destinate COVID-19. Spitalul Clinic Colentina, care a fost operaționalizat în întregime pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, va avea 29 de paturi ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București – un număr de 11 paturi ATI.

De asemenea, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctor Raed Arafat, au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID-19 la Institutul „Marius Nasta”.

La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” vor funcționa 20 de paturi ATI COVID. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, precizează că are în vedere și suplimentarea personalului medical care îngrijește pacienți cu COVID-19.  În acest sens, a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post să poată fi angajați în Spitalul de Urgență „Dr. Dimitrie Gerota”, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel