sâmbătă, decembrie 4, 2021

Paturile ATI COVID din București vor fi suplimentate. De asemenea, se mărește și numărul de specialiști de Terapie Intensivă.

Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare bucureștene destinate pacienților cu COVID-19 va fi suplimentat cu peste 100 de paturi ATI, în urma unei evaluări realizate ieri de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat. Autoritățile au anunțat că au în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, scrie Rador.

Te-ar mai interesa: Ce spune Rafila despre primul caz de Omicron în Ro...

Spitalul Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI destinate COVID-19. Spitalul Clinic Colentina, care a fost operaționalizat în întregime pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, va avea 29 de paturi ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București – un număr de 11 paturi ATI.

De asemenea, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctor Raed Arafat, au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID-19 la Institutul “Marius Nasta”.

Te-ar mai interesa: Vitamina mai puțin cunoscută cu rol esențial pentr...

La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” și Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa” vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” vor funcționa 20 de paturi ATI COVID. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, precizează că are în vedere și suplimentarea personalului medical care îngrijește pacienți cu COVID-19.  În acest sens, a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post să poată fi angajați în Spitalul de Urgență “Dr. Dimitrie Gerota”, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

Te-ar mai interesa: Ceaiuri pentru somn liniștit. Au efect sedativ, de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri