Sari la conținut

Suplimente care te ajută să adormi instant și să ai un somn neîntrerupt

Somnul
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
Poți evita ridurile dormind corect

Din cuprinsul articolului

Suplimente pentru somn. Nu reușiți să adormiți seara sau vă treziți, de multe ori, pe parcursul nopții? Încercați suplimente care îmbunătățesc calitatea somnului. 

S-a demonstrat că aceste suplimente sunt de folos în caz de insomnii, fie prin stimularea producției de hormoni care favorizează somnul, fie prin calmarea activitatății creierului.

Suplimente pentru somn

Suplimentele care vă pot ajuta să adormiți includ:

Magneziul. Magneziul ajută la activarea neurotransmițătorilor responsabili de apariția somnului. S-a demonstrat că dozele de până la 500 miligrame (mg) pe zi îmbunătățesc somnul. Magneziul ar trebui luat împreună cu alimentele.

5-HTP (5-hidroxitriptofan). Aminoacidul 5-HTP stimulează producția de serotonină, care a fost asociată cu reglarea somnului. Dozele de până la 600 mg pe zi, administrate fie o dată pe zi, fie în doze divizate, par a fi eficiente în tratarea insomniei, potrivit studiilor.

Melatonina. Organismul produce, în mod natural, hormonul numit melatonină, dar poate fi luat și ca supliment pentru a vă ajuta să vă reglați somnul. Dozele de 0,5–5 mg luate cu 2 ore înainte de culcare, (de obicei în jurul orelor 20-21 pentru majoritatea persoanelor), ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

L – teanină. L-teanina este un aminoacid cu proprietăți sedative. Deși nu s-a demonstrat că induce somnul, acesta ar putea ajuta la relaxare. Dozele de 400 mg pe zi par a fi utile, se arată în cercetările făcute pe această temă.

GABA (acid gamma-aminobutiric). GABA este un compus produs în creier. Conform studiilor, inhibă anumiți emițători și poate ajuta sistemul nervos central să se relaxeze. Se recomandă doze de 250-500 mg și nu mai mult de 1.000 mg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel