Sari la conținut

Suplimentul natural care te protejează de RADIAȚII

Suplimentul natural care te protejează de RADIAȚII! Un fruct a devenit foarte populară în ultimii ani, în special datorită beneficiilor pe care le aduce organismului. Oamenii de știință că acest fruct te poate proteja împotriva radiațiilor. Nu are efectele adverse ale iodurii de potasiu.

Bogat în antioxidanţi şi vitamine, cătina este un bun emolient, imunostimultor, vitaminizant, antiinflamator şi cicatrizant.

Fructele de cătină au numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un puternic aliat al sistemului imunitar.

Întrucât este un puternic aliat al sistemului imunitar, cătina ajută la ameliorarea simptomelor răcelii și grăbeşte refacerea organismului.

Cătina, beneficii pentru organism

  • Bogate în vitamina C. Acestea sunt de două ori mai bogate în vitamina C decât măceşele, şi de 10 ori decât citricele.100 grame de suc din fructe de cătină conţine între 400 şi 800 mg de vitamină C.
  • Cătina mai este bogată în vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F sau celuloză.
  • Mai mult decât atât, fructele de cătină conţin o concentraţie foarte mare de beta caroten, chiar mai mult decât se găseşte în morcovi.

Benefice asupra organismul uman

În combinaţie cu mierea sau ghimbirul, vor asigura porţia de vitamine şi energie pentru tot restul zilei.

Totodată, cătina ajută organismul să se menţină sănătos şi puternic. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate direct infecţiile bacteriene.

Cătina este bogată în antioxidanţi puternici ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi sau a substanţelor toxice preluate din mediu.

Fructul care te protejează de radiaţii

Journal of Radiation Research a publicat un studiu, conform căruia pulpa și uleiul de cătină pot proteja organismul împotriva radiațiilor, având excepționale efecte post iradiere.

Oamenii de ştiinţă au realizat acest experiment pe şoareci. Rozătoarele au primit patru tratamente diferite din ulei din pulpă de cătină, ulei din semințe de cătină, ulei de măsline sau o soluție salină.

Tratamentele au fost administrate rozătoarelor o dată pe zi, timp de 7 zile. Ulterior, şoarecii au fost expuşi la radiaţii.

Cu realizarea acestui experiment, cercetătorilor şi-au dorit să observe cât de severe sunt leziunile intestinale dezvoltate după radioterapie, totodată au urmărit efectele tratamentelor folosite, dar au evaluat şi influența pre-tratamentelor cu ulei asupra duratei de viață.

Rezultatele experimentului au fost uimitoare potrivit cercetătorilor. Şoarecii trataţi cu ulei de măsline au trăit cinci zile, cei tratați cu ulei de pulpă de cătină au trăit între 8-10 zile, cei tratați cu o soluție salină au murit de edeme intestinale severe, iar șoarecii tratați cu ulei de cătină au avut o pierdere mai mică în greutate după radioterapie.

Astfel, datele arată că uleiul de cătină reduce impactul leziunilor intestinale cauzate de radioterapie. Drept urmare, rozătoarele tratate cu cătină au trăit cel mai mult.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.