Sari la conținut

Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate

Sursa de nutrienți poate să fie găsită și în condimente!
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Uleiul esențial de coriandru este cunoscut pentru proprietățile sale relaxante

Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate. Coriandrul este o plantă erbacee din familia Apiaceae, alături de mărar, leuștean, țelină, morcov și pătrunjel.

Acesta adaugă aromă și antioxidanți în mâncăruri precum supele și salatele, oferind, în același timp, beneficii pentru sănătate.

 Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate

Beneficiile coriandrului includ potențialul de a reduce glicemia, combaterea infecțiilor și susținerea sănătății sistemului digestiv, pielii și inimii.

Adăugarea frunzelor sau semințelor de coriandru în alimentație poate contribui la aceste beneficii, însă trebuie avute în vedere și contraindicațiile.

Studii de laborator au arătat că extractul de coriandru poate reduce invazivitatea celulelor canceroase de prostată și poate avea efecte anti-cancerigene împotriva celulelor de cancer mamar.

De asemenea, coriandrul poate fi folosit ca remediu pentru durere și inflamație, având efecte analgezice semnificative.

Coriandrul nu este doar o plantă aromatică

Proprietățile coriandrului includ și protecția pielii împotriva radiațiilor UVB și acțiunea antifungică împotriva ciupercii Candida albicans. Nutrienții din coriandru includ vitamina C, provitaminele A și K, acid folic, potasiu, mangan și altele.

Coriandrul poate fi utilizat în diverse rețete culinare, în special în cele thailandeze, mexicane și rusești. Uleiul esențial de coriandru este cunoscut pentru proprietățile sale relaxante și poate fi folosit în aromaterapie sau în terapiile cu masaj.

Recomandările includ adăugarea coriandrului către finalul gătitului pentru a păstra aroma și textura, precum și cultivarea propriei plante în ghiveci luminat. Este bine să îl folosești în alimentație, dar nu în exces pentru că niciodată nu e bine să abuzezi de un aliment.

Cu toate acestea, trebuie avută grijă în caz de alergii, iar consumul excesiv poate cauza probleme digestive.

În concluzie, coriandrul nu este doar o plantă aromatică, ci și o sursă de nutrienți și beneficii pentru sănătate, dar trebuie consumat cu moderație și conștientizând posibilele reacții alergice sau contraindicații, conform medlife.ro.

Maglan Diana

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel