Sari la conținut

Sursa Medicul de Gardă: „România are doctori care omoară oameni din neștiință. Pacienții sunt folosiți drept cobai”

Medicul de Gardă

Autor:  Dan Andronic,  Andreea Udrea

„Evenimentul Zilei” vă prezintă partea a doua din interviul-eveniment cu sursa „Medicul de Gardă”. Veţi afla de ce preferă marile firme de medicamente să-şi testeze produsele pe pacienţii din România, care este efectul deciziei actualului ministru al Sănătăţii de a lua banii de la spitalele private şi de a-i duce la stat şi cum este pregătită noua generaţie de medici.

EVZ: Cum funcţionează Sistemul Informatic Unic Integrat(S.I.U.I)? E un pas înainte în a controla banii care intră în sistemul de sănătate?
„Medicul de Gardă”: Atunci când a fost introdus( decembrie 2010), au fost luate toate bazele de date cu cetăţenii din România şi puse într-un singur loc. Acum el este o bază de date integrată. Fără SIUI toate proiectele din sănătate de la ora actuală, de la card de sănătate, la reţetă electronică, ar fi fost imposibil de realizat.

CITIŢI INTERVIUL INTEGRAL PE EVZ.RO

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.