luni, iulie 4, 2022

Infectare cu coronavirus. Știai că poți lua SARS-CoV-2 și fără să intri în contact cu cineva bolnav de Covid-19? Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a explicat cum e posibil. 

Poți face Covid dacă intri la toaletă după cineva bolnav. După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conține fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri și inhalezi norul de aerosoli și ai șansa să te infectezi pentru că virusul se transmite și prin fecale”, explică  Răzvan Cherecheș.

Te-ar mai interesa: Vrei să-ți menți pielea tânără? Uite ce poți face...

Cum te protejezi de infectarea cu coronavirus

Expertul în sănătate publică spune că modalitățile de protecție sunt cât se poate de simple și recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a fost o persoană este recomandat să se aștepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Te-ar mai interesa: Simptome ficat gras. Dacă organismul îți trimite s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private