joi, august 18, 2022

Activitățile zilnice te încarcă cu energie, dar o și consumă. De aceea echilibrul tău poate fi afectat și poți simți că nu îți atingi potențialul maxim. Care este soluția pentru a atinge potențialul tău maxim și echilibrul la 100%? Aflăm în rândurile de mai jos, de la domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.


În ce măsură alimentația influențează starea noastră de bine și nivelul de energie?

Alimentația este principala sursă de energie pentru organism. Este normal ca pe parcursul unei zile nivelul nostru de energie să fluctueze, să crească sau să scadă ușor. Iar factorii care contribuie la acest lucru sunt diverși, de la alimentație dezechilibrată, somn insuficient, stres, sedentarism și, bineînțeles, alimentele pe care le consumăm.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

O alimentație sănătoasă presupune varietate și echilibru, respectiv consumul zilnic de calorii, trebuie să fie egal cu cheltuielile energetice din ziua respectivă. Organismul uman are nevoie zilnic de macronutrienți cum sunt carbohidrații (principala sursă de energie a organismului), lipide (grăsimi), de proteine și de micronutrienți care sunt reprezentați de vitamine si minerale, esențiale bunei funcționări. Trebuie să învățăm să alegem tot timpul alimente cu densitate nutrițională mare și să evităm alimentele și preparatele procesate, cu calorii goale, care aduc o cantitate mare de energie , fără ca aceasta să fie însoțită de micronutrienți importanți.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Atunci când nu reușim să asimilăm din hrana zilnică ceea ce organismul nostru are nevoie, putem apela la suplimente alimentare, vitamine, minerale și extracte de plante (fitonutrienți) și combinații ale acestora, pentru a completa necesarul de nutrienți pentru funcționarea optimă a organismului nostru.

Nutrinergic, cea mai complexă formulă Alevia, este recomandat în suplimentarea dietei atunci când resimțim oboseală, astenie, capacitate redusă de efort, în momentele de suprasolicitare fizică sau intelectuală sau suntem in perioada de convalescență. Formula sa include 70 de ingrediente active în doze optime care asigură necesarul zilnic de nutrienți esențiali, atât pentru un organism în condiții normale, cât și în stări de deficit sau de necesități crescute.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Adițional extractelor standardizate de Ginseng si Guarana, a mixurilor de fructe, legume, ciuperci și alge, Nutrinergic conține complexul complet de 23 de vitamine și minerale de la A la Z. De asemenea, în stări de oboseală, slăbiciune și epuizare, Vitamine și Multiminerale și Vitamine și minerale Forte pot completa alimentația zilnică prin vitamine și minerale de la A la Z, antioxidanți puternici și nutrienți esențiali, datorită extractelor standardizate 100% naturale de Ginseng și Guarana.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...


Activitatea fizică ne poate reda energia?

Sportul și alimentația sunt doi dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de sănătatea noastră fizică. Nu numai că asigură sănătatea sistemului cardiovascular, dar au și o influență pozitivă asupra funcției noastre cerebrale.

Atunci când facem sport, corpul nostru secretă endorfine, care ne dau acea senzație de euforie și influențează imediat în bine starea noastră de spirit și nivelul de energie. Activitatea fizică ne
ajută să dormim mai bine, iar atunci când somnul este de calitate, ne simțim mai energici pe parcursul zilei. Un studiu al Universității din Georgia arăta că persoanele sedentare care au început să facă exerciții fizice câte trei zile pe săptămână timp de 20 de minute pe zi, de intensitate scăzută-moderată, și-au îmbunătățit cu 20% nivelul de energie, față de un alt grup de persoane care nu au făcut sport. Este important, însă, ca la finalul antrenamentului sau sesiunii de sport, să nu ne simțim epuizați, ci doar energizați. Corpul nostru, fiind un sistem atât de complex, are nevoie să fie ajutat cu un aport de vitamine și minerale pentru a căpăta rezistență și a fi puternic. Fără ele, funcțiile esențiale ale corpului nu ar putea avea loc, iar printre altele, ele ne ajută sistemul imunitar și mușchii să fie într-o formă bună pe tot parcursul vieții noastre.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Odată cu venirea toamnei, mulți dintre noi petrec tot mai mult timp în casă. Stilul de viață sedentar are repercusiuni asupra imunității?

Suntem obișnuiți ca odată ca odată ce temperatura de afară scade să stăm mai mult timp înăuntru, la căldură. Chiar și timpul liber îl petrecem acasă, la televizor, pe calculator sau eventual prin magazine. Dar chiar dacă afară este mai frig, nu înseamnă că trebuie să ne închidem în casă, la căldură. Organismul nostru este construit să funcționeze eficient atunci când se află în poziție verticală, deci are nevoie de activitate fizică. Recomandările globale sunt ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de mișcare de intensitate moderată pe săptămână sau 75 de minute de activitate fizică intensă. Un stil de viață sedentar pe termen lung atrage un cumul de afecțiuni asociate cu boli cardiovasculare, diabet, obezitate, hipertensiune arterială. De asemenea, metabolismul se poate schimba, ardem mai puține grăsimi și zaharuri, iar imunitatea, în general, are de suferit.

Ce sfaturi aveți pentru a ne menține energia și tonusul la niveluri optime?

Pentru a ne menține energia și tonusul la niveluri optime, putem acționa pe două direcții. Din interior, ceea ce înseamnă odihnă, mișcare, hidratare și o alimentație echilibrată. Dar și din exterior, prin suplimente cu vitamine și minerale, care pot duce la un echilibru optim care să ne ajute să ne atingem potențialul maxim.

Alevia este o companie românească din Bucovina, înființată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase și ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experiență s-a dezvoltat constant și a reușit să obțină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să își poată descoperi echilibrul optim și să-și poată atinge potențialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv.

Specialiștii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente și produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă și cu poftă de viață. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină
sportivă, care are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

*Articol publicat la initiativa Alevia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private