joi, mai 26, 2022

Conflictul ruso-ucrainean a început pe data de 24 februarie 2022. De atunci, mii de vieți au fost pierdute într-un război nejustificat. Copii, femei, bărbați și vârstnici au fost uciși fără discernământ, la ordinul președintelui Vladimir Putin.

Deși la începutul conflictului Vladimir Putin susținea că nu își dorește decât demilitarizarea Ucrainei, în timp, acest lucru s-a dovedit cât de poate de fals.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Orașe întregi, pline de civili, au fost atacate, iar soldații au făcut sute și sute de victime, inclusiv copii și tineri de toate vârstele.

De asemenea, au fost țintite și clădiri esențiale, precum spitalele și centrele medicale.

Rușii au distrus sute de centre medicale

Rușii au distrus sau au avariat sute de centre medicale în Ucraina, iar în zonele pe care le au ocupat accesul la servicii de sănătate este extrem de dificil, afirmă Kievul. Forțele ruse și-au continuat ieri bombardamentele asupra Ucrainei și a continuat și bătălia pentru Azovstal, ultimul bastion ucrainean din Mariupol, comunică RRA.

Forțele ruse au distrus sau avariat 400 de spitale maternități și clinici, a afirmat ieri președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Acesta a adăugat că în zonele care au fost ocupate de ruși situația este catastrofală, nu există medicamente pentru bolnavii de cancer, insulină pentru diabetici și în unele cazuri nici măcar antibiotice, iar medicii nu pot să opereze.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Kremlinul afirmă că forțele sale țintesc doar obiective militare în ciuda dovezilor din teren care arată că au fost bombardate numeroase clădiri civile. Numai ieri în orașul Kramatorsk au fost lovite 32 de clădiri rezidențiale și 25 de persoane au fost rănite.

Gara din Kramatorsk a fost lovită de rachete luna trecută deși era plină de civili și peste 50 de persoane au fost ucise. Un alt caz care a cauzat indignare în întreaga lume a fost bombardarea unei maternități din Mariupol, în martie, când Rusia a afirmat că fotografiile făcute la fața locului de presa internațională au fost trucate și că maternitatea era folosită de armată.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Maternitatea e doar una din numeroasele clădiri din Mariupol, distruse sau avariate de forțele ruse, care acum controlează aproape tot orașul. Forțele ucrainene mai rezistă doar în combinatul Azovstal, în ciuda bombardamentelor intense și a penuriei de apă, alimente și medicamente. În combinat, sub care se află o vastă rețea de tuneluri, se mai adăpostesc și aproximativ 200 de civili.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

Moscova spune că aceștia pot părăsi locația prin coridoare umanitare, dar Apărătorii afirmă că au loc lupte violente ceea ce împiedică evacuările. Potrivit autorităților de la Kiev, o nouă încercare de a scoate civili din Mariupol va avea loc astăzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private