miercuri, mai 25, 2022

Organizațiile caritabile lucrează pentru a livra contracepție de urgență în spitalele ucrainene, pe măsură ce rapoartele de viol cresc.

Aproape 3.000 de pachete de pastile de a doua zi au fost trimise în zonele cele mai afectate ale țării de invazia rusă.

International Planned Parenthood Federation (IPPF) a furnizat pastilele, pe care voluntarii le livrează.

Caroline Hickson spune că sincronizarea este foarte importantă pentru momentul în care sunt distribuite.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

„Aveți o fereastră de cinci zile în care [pilula de a doua zi] este eficientă în prevenirea sarcinii”, a spus ea pentru BBC.

„Deci, dacă ați fost victima violenței de gen, este important să o luați cât mai curând posibil, pentru că a fi însărcinată ca urmare a violului este incredibil de traumatizant”.

Organizația a trimis și pastile medicale pentru avort, care pot fi folosite până la 24 de săptămâni de sarcină.

Doamna Hickson a spus că pastilele sunt acolo pentru a ajuta femeile în multe situații diferite, inclusiv pe cele care fac sex consensual, dar consideră că este momentul nepotrivit pentru a avea un copil.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă să ai o aură puternică? Lidia Fecioru,...

„Înainte de război era posibil să se obțină contracepție de urgență în Ucraina, dar lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte și pentru femei, în general, este foarte important să aibă acces la aceasta”, a spus ea.


Fondul ONU pentru Populație a trimis și provizii pentru maternitate

Mulți oameni sunt strămutați în Ucraina, așa că este greu pentru lucrătorii umanitari să știe de câte provizii sunt necesare și în ce zone.

Săptămâna trecută, trupele ucrainene au făcut o pledoarie pentru alimente și medicamente pentru orașul Mariupol, care a fost blocat de la ajutorul umanitar de către soldații ruși.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii de sarcina...

IPPF a lucrat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Corpul Medical Internațional pentru a aduce provizii de medicamente în Ucraina.

Doamna Hickson a spus: „Agențiile ONU, organizațiile societății civile și Ministerul Sănătății s-au reunit pentru a identifica nevoile și sunt transmise tuturor celor care au nevoie.

„Apoi ni se spune ce zone sau spitale au nevoie de truse post-viol”.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului de ochi: cinci semne care in...

ONU include contracepția de urgență în trusele trimise femeilor și fetelor implicate în conflicte din întreaga lume.

Au făcut același lucru în Ucraina, împreună cu trimiterea de provizii pentru planificarea familială și nașterea copiilor.

BBC a descoperit dovezi că femeile ucrainene au fost violate de soldații invadatori în timpul războiului în satele aflate la câțiva kilometri de Kiev.

Te-ar mai interesa: Predicții care dau fiori. Carmen Harra: „Apare o a...

În plus, alte publicații au relatat povești similare din orașul Bucha, la nord-vest de Kiev.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private