marți, iunie 28, 2022

Sute de ventilatoare, milioane de măști și alte echipamente sanitare esențiale se află blocate în depozitele Unifarm. Produsele , în valoare de 650 de milioane de lei ar putea fi cedate către DSU, însă o lege împiedică acest lucru. Materialele, în contextul pandemic actual, ar face gfestionarea pandemiei de coronavirus mult mai ușoară. Cu toate acestea, este necesară o modificare legislativă.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

O singură modificare legislativă stă între stocul nefolosit din depozitele Unifarm și DSU. Conducerea acesteia precizează că vrea să cedeze stocul Departamentului pentru Situații de Urgență, având în vedere criza sanitară din România, însă legile nu permit această acțiune.

Prin urmare, Unifarm a emis un comunicat prin care cere modificarea de urgență a legii și cere aprobarea imediată pentru punerea în exploatare a stocului aflat în depozite, arată evz.ro.

Printre aceste produse se află 390 de ventilatoare, 27 de milioane de măști și alte materiale sanitare ce ar putea salva un număr însemnat de vieți.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei, blocate în depozitele Unifarm

„ În atenția: Comisiei Pentru Sănătate Publică – Senat – Parlamentul României

Comisiei Pentru Sănătate și Familie –  Camera Deputaților – Parlamentul României

Ref: Modificare  OUG 29/2020, prinn legea de aprobare pentru punerea în exploatare a stocului de urgență aflat în depozitele Unifarm

Stimați Domni Președinți,

Având în vedere evoluția îngrijoratoare a infecțiilor șiu numărului de decese raportate, precum și situația stocului existent în administrarea Companiei Naționale UNIFARM S.A., vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nnostur de cedare urgentă a materialelor sanitare și echipamentelor de protecție din stocul subscrisei, prin formularea de amendamente în acest sens și aprobarea în Parlament a proiectului de lege privind OUG 29/2020 în regim de urgență.”, se arată în documentul emis de Unifarm.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Materialele au fost cumpărate anul trecut, în timpul stării de urgență, la prețuri foarte mari. Din cauza achizițiilor puternice făcute în pandemie și pentru că spitalele au ales să cumpere din altă parte, compania a rămas cu stocuri uriașe, produse în valoare de peste 50 de milioane de lei expirând până la jumătatea acestui an.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private