duminică, octombrie 25, 2020

Ochiul uscat este o afecțiune cauzată de schimbări ale calității și cantității lacrimilor, producând uscăciune și iritație oculară.

Cei care pot suferi de această afecțiune sunt majoritatea persoanelor de peste 65 de ani (62% dintre femei, 44% dintre bărbați), 55% dintre pacienții cu diabet, 50% dintre purtătorii de lentile de contact, 22% dintre pacienții cu Sindromul Sjogren.

Citește și:

Ameliorarea ochiului uscat

Deși nu există un medicament care să vindece ochiul uscat, există lacrimile artificiale care ajută la ameliorarea simptomelor. Systane Ultra picături oftalmice lubrifiante este unul dintre ele. Conceput pentru refacerea straturilor interne ale filmului lacrimal (stratul apos și mucinic), Systane Ultra este util pentru persoanele cu ochi sensibili, uscați, inflamați sau iritați.

Citește și:

A fost demonstrat clinic faptul că lacrimile artificiale Systane ® oferă ameliorarea atât a semnelor (ceea ce poate verifica medicul) cât și a simptomelor ochiului uscat. Systane ® împreună cu lacrimile naturale formează un strat protector care asigură hidratarea și care eliberează ochiul de simptomele inconfortabile ale sindromului de ochi uscat.

Radiațiile UV si zăpada, pericol pentru sănătatea ochilor

Citește și:

Deși este o informație nu tocmai cunoscută sau vehiculată, este o informație reală. Radiațiile UV răzbat și prin nori. Iar în timpul iernii sunt reflectate puternic de zăpadă. Expunerea îndelungată la razele UV și  temperaturile scăzute pot afecta vederea și provoca apariția sindromului de ochi uscat: senzații de înțepături, mâncărime, arsură, sensibilitate la lumină, oboseală.

Systane Ultra picături oftalmice lubrifiante, revoluție în ameliorarea simptomelor uscăciunii oculare

Creat pentru a combate aceste cauze ale ochiului uscat pe două fronturi, Systane ® oferă întâi ochilor hidratare imediată, ajutând la reducerea disconfortului cauzat de ochiul uscat. În timp ce se dispersează pe ochi, Systane ® își ajustează pH-ul pentru a se potrivi cu pH-ul natural al ochilor, asigurând astfel o stare de

confort crescută. În același timp, Systane se combină cu lacrimile naturale formând o rețea de gel care aderă la suprafața celulelor ochilor. Folosind aceasta ca ancoră, Systane formează un strat de protector de lungă durată, acționează ca un scut și calmează suprafața oculară. 

Systane Ultra se poate utiliza ori de câte ori este nevoie, pe parcursul întregii zile, chiar și în timpul purtării de lentile de contact. Este un dispozitiv medical care se poate elibera fără prescripție medicală și este disponibil în farmacii în flacoane a 10 ml, cât și monodoză fără conservanți.

Ref.:

1.Systane Ultra – Instrucțiuni de utilizare

[Surse: Site, Prospect, Brief, Dosar Familia Systane – Gama completă]

Novartis Pharma Services România SRL

informatie.medicala@novartis.com

drugsafety.romania@novartis.com

Parteneri--