miercuri, octombrie 5, 2022

„Tânăr, frumos și slab”, noul dicton al sănătății. Mihaela Bilic. Diversitate alimentară, în cantitate mică

Celebrul nutriționist atrage atenția asupra folosirii greșite a termenului de „stimulare a imunității”. Sistemul imunitar nu trebuie să fie hiperstimulat și nici slab, ci perfect echilibrat. De asemenea, Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune trasmisă pe stirileprotv.ro,  că persoanele superponderale, au și probleme cu imunitatea.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru.

Am ajuns la paradoxul că oamenii slabi sunt mai sănătoși, mai activi și trăiesc mai mult. Adică, a fi slab, în prezent, înseamnă și o speranță de viață mai mare. Deci, tânăr, frumos și slab. S-a schimbat dictonul! Nu mai este gras, frumos și sănătos”, a declarat dr. Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

„Tânăr, frumos și slab”. Cum slăbim ușor și sănătos?

Mihaela Bilic consideră că ciorba este un produs ideal pentru a pierde kilogramele în surplus.

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”, este de părere nutriționistul.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei. S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Cum ne menținem sistemul imunitar în echilibru, zilnic?

Cum putem să ne menținem în echilibru sistemul nostru imunitar, zilnic? Mihaela Bilic a dat exemplul câtorva produse la îndemâna oricui.

  • Legume, în orice cantitate. Acestea au vitamine, minerale, fitonutrienți – culorile. Legume proaspete, legume congelate. Și prin frunze proaspete – o salată de pătrunjel zilnic, cantitatea ideală de vitamina C.

„Fructele nu stau în aceeași categorie cu legumele, pentru că au fructoză, adică zahăr. El se consumă doar ca desert. Acestea fermentează în ficat și se transformă în alcool”, a spus dr. Mihaela Bilic.

  • Grăsime de origine animală. Fiecare celulă umană are o membrană fosfolipidică, din grăsime. Dacă nu mâncăm grăsime, acea membrană nu funcționează corect, schimburile dintre celule – hrănirea și eliminarea toxinelor – nu au loc normal.

În grăsimea animală găsim vitamina D. Aceasta ajută sistemul imunitar să aibă reacții echilibrate. Corpul o sintetizează, dacă vă expuneți la lumină, și o ia pur și simplu din grăsimea animală. Cea mai bună grăsime: untul.

Te-ar mai interesa: Boala care afectează femeile, e cumplită! Și Regin...

  • Prin Omega 3. Avem nevoie de două conserve pe săptămână.

„Se găsește optim într-o conservă de sardine, care costă între 3-5 lei”, spune dr. Mihaela Bilic.

Care sunt alimentele funcționale pentru imunitate

Mihaela Bilic a prezentat și alimente funcționale pentru o imunitate echilibrată, adică așa-numitele „alimente-medicament”.

• Bobul de cacao si bobul de cafea. 3-4 cești de cafea zilnic sunt benefice. Plus, puțină ciocolată neagră.
• Iaurt cu melatonină, iaurt cu colostru bovin, cu factori imunitari așadar.
• Măr îmbogățit cu antioxidanți. Este o specie creată în Elveția, după 20 de ani de polenizări încrucișate. Se numește Red Love și are de 25 de ori mai mulți antioxidanți decât un măr normal. Are antioxidanții din fructele de pădure. Și există și în România.

„Cînd excludem o categorie de alimente, nu realizăm cum dezechilibrăm organismul. Natura ne-a făcut omnivori, adică să mâncăm din toate. Este împotriva vieții să credem că știm mai mult decât natura și să avem o alimenție restrictivă. Așadar diversitate alimentară, în cantitate mică”, a mai spus celebrul nutriționist.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private