joi, august 18, 2022

O tânără de 19 ani, venită în vacanța de vara în București, a fost umilită de angajații transportului public din București. Aceasta trăiești în Madrid alături de familie, iar în vacanțe revin acasă, în România.

Teodora este o persoană cu dizabilități și se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile. Apelând la mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa, un șofer STB a refuzat categoric să coboare rampa pentru persoanele cu această dizabilitate, închizându-i tinerei ușa în nas.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Întrebată ce a simțit, mama Teodorei a declarat:

„Am simțit ce simțim de fiecare dată când nu ni se coboară rampa și când ni se spune că eu, ca și însoțitor, trebuie să-mi cobor singură rampa.

În primul rând umilință și nepăsare și lipsă de empatie și nerespectarea legii, că despre asta este vorba până la urmă”, spune mama Teodorei.

Întrebată apoi dacă Nicuşor Dan a luat legătura cu ele, aceasta a spus:

„Nu a luat legătura cu noi domnul primar, iar situația nu știu cum se va rezolva pentru că niciodată nu s-a rezolvat.

Nu este prima oară când eu fac reclamație la cei de la STB. De fiecare dată când nu mi s-a dat rampa jos sau am vorbit frumos, am spus care-mi sunt drepturile, care sunt drepturile ei, am primit doar scuze. Ne cerem scuze.

Te-ar mai interesa: Noi precizări despre pastilele cu iod. Rafila: Făr...

Noi, ca și instituție, nu suntem de acord cu comportamentul, cu faptul că șoferii nu-și fac datoria și nu respectă ceea ce au în fișa postului. Pe mine mă interesează ca toți șoferii să îmi coboare rampa pentru că șoferii se schimbă, nu rămân aceiași pe linie.

Nu ştiu cum se face această instruire și cum se face această informare a noilor șoferi. Și pe mine mă interesează ca de câte ori urc cu Teodora într-un mijloc de transport dintr-o capitală europeană să nu mă umilesc şi să mă rog de șoferi să își facă datoria. Să îmi dea rampa jos așa cum știe că trebuie să o facă”, a declarat mama Teodorei într-un interviu pentru Antena3.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Care este situația în Madriad, acolo unde locuiesc cele 2?

„Situația este la polul opus acolo, pentru că nu ne-am lovit niciodată de aceste probleme.

Întotdeauna și la metrou și la mijloacele de transport de suprafață ni s-a coborât rampa fără să o solicităm în mod expres. În momentul în care șoferul te vede că ești la locul special pentru persoanele cu dizabilități, înseamnă că vrei să urci în acel autobuz, în acel metrou.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Coboară vatmanul și te întreabă: ai urcat, ești bine, aveți nevoie de asistență la coborâre, în situația în care Teodora este cu mine tot timpul. (…) Deci așa ceva nu este acceptabil și să se rezolve o dată treaba asta, să le intre bine în cap că ei trebuie să facă acest lucru”, a spus Neli Dumitru, mama Teodorei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private