Sari la conținut

ȚARA care nu recomandă vacinarea anti-COVID pentru grupa de vârstă 5-11 ani: NU vedem niciun beneficiu clar!

Din cuprinsul articolului

ȚARA care nu recomandă vacinarea anti-COVID pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Autoritățile spun că NU văd niciun beneficiu clar în vaccinare acestora.

Suedia a decis să nu recomande administrarea vaccinurilor anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile în cazul vaccinării.

„Cu cunoștințele pe care le avem astăzi, legate de riscul scăzut de apariție a bolilor grave la copii, nu vedem niciun beneficiu clar al vaccinării acestora”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Britta Bjorkholm, oficial din cadrul Agenției de Sănătate.

Dna Bjorkholm a adăugat că decizia ar putea fi revizuită dacă apar noi rezultate știinifice sau dacă o nouă variantă ar schimba pandemia. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot deja să primească vaccinul.

Suedia a înregistrat la 26 ianuarie peste 40.000 de cazuri noi de infecții, acesta fiind unul dintre cele mai mari bilanțuri zilnice din timpul pandemiei, în pofida numărului redus de testări.

Deși în timpul celui de-al patrulea val s-a constatat o creștere a numărului zilnic de infecții, sistemul medical nu este supus tensiunilor înfruntate în perioada valurilor pandemice anterioare.

Joi, 101 pacienți COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienți din primăvara anului 2021.

De la debutul pandemiei în Suedia, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID pe teritoriul țării. Guvernul Suediei a extins, miercuri, pentru încă două săptămâni, măsurile de restricții, inclusiv în privința orelor de funcționare pentru restaurante și a unui plafon maxim de prezență în spațiile închise.

Autoritățile au transmis că speră să elimine restricțiile începând cu 9 februarie, informează RRA.

Coronavirus în România, 27 Ianuarie

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a depășit, astăzi, în România, 30.000, pentru a doua zi consecutiv. Au fost efectuate peste 100.000 de teste, ceea ce înseamnă că rata de pozitivare s-a menținut relativ stabilă la 30%.

A crescut cu aproape 500 numărul persoanelor internate în spitale. La terapie intensivă sunt acum 731 de pacienţi, 55% fiind nevaccinați.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două-trei săptămâni, până atingem vârful și după care vedem că începem să scadă.

Trebuie monitorizat,trebuie adaptat, trebuie respectate regulile de bază și mai ales regula cu purtarea măștii, care considerăm că este poate cea mai eficientă metodă cu excepția vaccinării, care poate preveni ajungerea într-o stare gravă și ajungerea la terapie intensivă și chiar decesul.

În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și marea majoritate a cazurilor vor rămâne cazurile Omicron.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel