duminică, ianuarie 29, 2023

Țara care va infecta pacienții sănătoși cu covid-19. Primul studiu mondial privind provocarea umană cu coronavirus va începe în Marea Britanie în termen de o lună, după aprobarea organismului de etică al studiilor clinice din Marea Britanie, a anunțat Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (Beis), potrivit The Guardian.

Acesta va implica până la 90 de voluntari adulți, selectați cu atenție, sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, expuși la Covid-19 într-un mediu sigur și controlat.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Testul inițial vizează stabilirea celei mai mici cantități de virus necesare pentru a provoca infecția, sondarea răspunsului imun al organismului și explorarea modului în care virusul este transmis de la o persoană la alta.

Marea Britanie va infecta pacienții sănătoși cu covid-19

Participanții vor fi monitorizați îndeaproape de către medici și oameni de știință 24 de ore pe zi după expunerea lor la virus. Echipa adaugă că virusul utilizat va fi varianta care circula în Marea Britanie anul trecut, mai degrabă decât cele care au apărut recent.

Se speră că studiul va oferi medicilor o mai bună înțelegere a Covid-19, cum ar fi răspunsul imun necesar pentru a oferi protecție împotriva bolii și va ajuta la susținerea răspunsului pandemic, ajutând dezvoltarea vaccinului și a tratamentului. Cei interesați să participe au fost rugați să își exprime interesul prin intermediul site-ului web Covid Challenge din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Studiul a fost susținut de o investiție de 33,6 milioane de lire sterline din partea guvernului britanic, iar după procesul inițial se vor expune la virus participanții care au primit vaccinuri Covid.

Astfel de studii nu sunt noi. Abordarea aceasta a jucat anterior un rol important în dezvoltarea tratamentelor pentru alte boli, de la holera la gripă.

Secretarul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat că studiul este un element important în eforturile de abordare a Covid.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

„Deși s-au înregistrat progrese foarte pozitive în dezvoltarea vaccinurilor, vrem să găsim cele mai bune și mai eficiente vaccinuri pentru utilizare pe termen lung”, a spus el.

Aceste studii vor avea loc în Marea Britanie și vor ajuta la accelerarea cunoștințelor oamenilor de știință despre modul în care coronavirusul afectează oamenii și ar putea în cele din urmă să contriibuie la dezvoltarea rapidă a vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private