Sari la conținut

Tările care oferă cel mai bun nivel de trai pentru pensionari. Ce spune indicele global al pensiilor

pensionari
Sursa foto: Arhiva doctorulzilei.ro
Anunț pentru pensionari

Tările care oferă cel mai bun nivel de trai pentru pensionari. Acestea sun cele mai bune țări din Europa pentru pensionri, conform indicelui global al pensiilor

Tările care oferă cel mai bun nivel de trai pentru pensionari

Din păcate nu este ușor să decizi unde te poți pensiona. Pentru a vedea care sunt țările care oferă cea mai bună bunăstare pentru pensionari sunt luați în considerare anumiți factori, cum ar fi siguranța, rata criminalității, accesibilitatea, stilul de viață și valoarea totală a pensiei.

Pentru cei care se pensioneză într-o țară europeană, există o mulțime de opțiuni care vor garanta un standard ridicat al calității vieții, o îngrijire bună a sănătății și o atmosferă liniștită pentru pensionari.

Grație indicelui global al pensiilor 2023 al Institutului Mercer CFA, pensionarii pot explora care dintre țările europene oferă cea mai bună soluție. Conform indicelui global al pensiilor din 2023, acestea sunt primele 10 cele mai bune țări pentru pensionari, în Europa, potrivit TheTravel.

  • Portugalia

Scorul indicelui global al pensiilor: 67,4

Portugalia este o opțiune excelentă pentru pensionare în Europa! Datorită costului scăzut al vieții și procesului simplu de obținere a rezidenței, pensionarea în Portugalia merită 100%. Pe lângă sistemul de pensii, climatul cald, peisajele pline de culoare și localnicii prietenoși fac din această țară un loc minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura de anii de pensionare. Portugalia este, de asemenea, un centru popular pentru expatriați și pensionari din întreaga lume.

Costul mediu al vieții: 1.160 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,33

 

  • Belgia

Scorul indicelui global al pensiilor: 68,6

Belgia este un amestec de limbi, cultură și are unele dintre cele mai bune mâncăruri din lume! Fie că pensionarii doresc să locuiască în orașe istorice precum Bruges sau Gent, sau într-un sat, undeva, la țară, Belgia are foarte multe lucruri de oferit.

Cu costul vieții sub 1.500 USD, inclusiv chiria lunară, pensionarea în Belgia este extrem de accesibilă.

Costul mediu de viață: 1.488 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,52

 

  • Elveţia

Scorul indicelui global al pensiilor: 72,0

Elveția nu este doar unul dintre cele mai bune locuri de pensionare din Europa, ci și una dintre cele mai sigure țări din Europa pentru a locui.

Deși costul vieții în Elveția este mai mare decât în alte țări din Europa, alți factori i-ar putea determina pe pensionari să ia în considerare această țară pentru reședința permanentă. Elveția oferă pensionarilor asistență medicală de cea mai bună calitate și taxe extrem de mici.

Costul mediu de viață: 2.809 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,34

 

  • Regatul Unit

Scorul indicelui global al pensiilor: 73,0

Cu istoria sa bogată, peisajul rural uimitor și orașe liniștite, nu este de mirare că mulți oameni aleg să-și petreacă bătrânețea în Regatul Unit. Țara oferă un nivel de trai ridicat, asistență medicală excelentă și un sistem de pensii de încredere.

Adaptarea la stilul de viață al Regatului Unit și accesul la locuri incredibile din întreaga țară fac ca mulți americani să dorească să iasă la pensie în această țară europeană. Singura provocare este să înveți cum să conduci pe partea stângă a drumului.

Costul mediu de viață: 1.994 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,69

 

  • Suedia

Scorul indicelui global al pensiilor: 74,0

Pentru cei care doresc să se retragă într-o țară cu peisaje frumoase și vecini prietenoși, țările nordice sunt cele mai bune opțiuni! Suedia, în special, este o țară foarte liniștită, cu cele mai bune trasee de drumeții și orașe fermecătoare. Suedia este una dintre cele mai sigure ţări din lume. În general, calitatea vieții este foarte ridicată datorită ratelor scăzute a criminalității și a prețurilor accesibile.

Costul mediu al vieții: 1.436 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,62

 

  • Norvegia

Scorul indicelui global al pensiilor: 74,4

Ce modalitate mai bună de a-ți petrece anii bătrâneții înconjurat de fiorduri, munți înzăpeziți și aurora boreală? Norvegia se află în fruntea clasamentului B al indicelui global al pensiilor și se mândrește cu un nivel ridicat de integritate în sistemul de pensii.

Pentru puțin mai puțin de 2.000 de dolari pe lună, pensionarii se pot bucura de o calitate înaltă a vieții și de tot ceea ce oferă Norvegia.

Costul mediu al vieții: 1.842 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,55

 

  • Finlanda

Scorul indicelui global al pensiilor: 76,6

Finlanda este considerată una dintre cele mai bune țări din lume pentru pensionare. Există multe orașe superbe și orașe din zona rurală finlandeză în care poți să trăiești, bucurându-te de vecini prietenoși și locuri pitorești. Finlanda se caracterizează prin asistență medicală ieftină, costuri accesibile, siguranță.

Costul mediu de viață: 1.543 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,39

 

  • Danemarca

Scorul indicelui global al pensiilor: 81,3

Danemarca se clasează constant în topul țărilor cu oamenii cei mai fericiți, alături de Finlanda, ceea ce o face un loc ideal pentru pensionarii care caută un stil de viață liniștit și sănătos. Danemarca este, de asemenea, binecunoscută, ca fiind o țară incredibil de sigură, potrivit Global Peace Index.

Costul mediu al vieții: 1.890 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,31

 

  • Islanda

Scorul indicelui global al pensiilor: 84,8

Este considerată cea mai sigură țară din Europa. Având un punctaj ridicat în ceea ce privește sustenabilitatea și integritatea sistemului de pensii, Islanda oferă o pensie foarte bună, care permite oamenilor să trăiască confortabil și să se concentreze pe bucuriile vieții. Deși costul vieții poate fi mai mare, alți factori, cum ar fi rata scăzută a criminalității, atracțiile naturale și activitățile în aer liber fac ca pensionarea aici să merite.

Costul mediu de viață: 2.384 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,12

 

  • Țările de Jos (Olanda)

Scorul indicelui global al pensiilor: 85,0

Primind indicele A în Global Pension Index, cu un sistem de pensii de primă clasă, Țările de Jos sunt atracția numărul unu pentru cei care vor să se pensioneze.
Țările de Jos oferă tot ce e mai bun. Orașe pline de viață, precum Amsterdam și Haga, sunt perfecte pentru pensionarii care doresc să rămână activi în activități culturale, în timp ce sate ca Lisse și Valkenburg oferă un mod de viață liniștit și fermecător! Indiferent de locația pe care o vor alege, pensionarii sunt obligați să experimenteze cea mai bună calitate a vieții aici, în Țările de Jos.

Costul mediu al vieții: 1.835 USD pe lună

Scorul Global Peace Index: 1,49

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel