Sari la conținut

Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Omicron. Lista țărilor europene unde a fost confirmată noua tulpină sud-africană

Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns probabil în Germania, a declarat sâmbătă un ministru din vestul statului Hesse, după ce au fost găsite mutații la un pasager sosit din Africa de Sud, potrivit Reuters.

„Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

El a adăugat că se efectuează o secvențiere completă a variantei și că persoana se izolează și i-a îndemnat pe oricine care a călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să fie testat.

Noua variantă a fost găsită într-un moment în care Germania și multe alte țări europene se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Germania a înregistrat sâmbătă 67.125 de noi cazuri de coronavirus, a declarat Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, iar peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Autoritățile sanitare olandeze au declarat sâmbătă că au detectat 61 de cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care au zburat vineri din Africa de Sud și că acum fac teste suplimentare pentru a vedea dacă vreunul este infectat cu noua variantă Omicron, potrivit Reuters.

Cazurile au fost descoperite în rândul a aproximativ 600 de pasageri care au sosit vineri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam cu două zboruri, înainte ca guvernul olandez să oprească traficul aerian din sudul Africii din cauza preocupărilor legate de variantă.

Autoritățile sanitare olandeze au declarat sâmbătă că vor căuta, de asemenea, să contacteze călătorii care au sosit din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia și Zimbabwe începând de luni și să-i îndemne să facă un test cât mai curând posibil.

Pasagerii zborurilor de vineri au fost ținuți separați de alți călători, iar cei care au fost testați pozitiv sunt ținuți în izolare la un hotel din apropierea aeroportului.

Statele Uniunii Europene au convenit să suspende călătoriile din Africa de Sud după detectarea unei noi variante de COVID-19, a anunțat vineri președinția UE, potrivit Reuters.

Un comitet de experți în sănătate din toate cele 27 de state ale UE „a convenit asupra necesității de a activa pauza de urgență și de a impune restricții temporare asupra tuturor călătoriilor în UE din Africa de Sud”, a declarat președinția slovenă a UE pe Twitter.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel