miercuri, noiembrie 30, 2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comunicat strict către țările din toată lumea să nu se implice în conflict. Dintre toate acestea, cele mai vizate țări sunt vecinii Ucrainei, inclusiv România. 

Putin a avertizat că vor fi „urmări grave” pentru țările care încearcă să se implice în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Acest lucru este și mai puternic pentru vecinii României.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Țările vor fi considerate implicate dacă iau decizia de a staționa avioanele din Ucraina.

Țările vecine pot fi considerate implicate dacă fac asta

Rusia a avertizat țările vecine cu Ucraina, printre care și România, că vor fi considerate implicate în conflict dacă vor primi pe teritoriul lor avioane de luptă ale Kievului, comunică RRA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a avertizat împotriva folosirii aerodromurilor din țările vecine cu Ucraina de către aviația ucraineană pentru a ataca forțele ruse, aceasta – a spus el – putând fi interpretat ca o implicare a ţărilor respective în conflictul militar din Ucraina.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

„Ştim cu certitudine despre avioanele militare ucrainene care anterior au zburat în România și alte țări de la granița ucraineană. Atragem atenția că folosirea rețelei de aerodromuri din aceste țări pentru bazarea aviației militare ucrainene, cu folosirea ulterioară împotriva forțelor armate ruse, poate fi apreciată ca implicarea acestor state în conflictul armat”, explică Igor Konașenkov.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Generalul Konașenkov a declarat, de asemenea, că aproape întreaga aviație militară ucraineană capabilă de luptă a fost distrusă.

„Ne-am putea trezi cu un război total în Europa”

Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina.

„A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a argumentat, potrivit CNN, că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar risca să conducă la un „război total în Europa”.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina, scrie Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private