Sari la conținut

Tartă cu lavandă și cocos. Aromată și delicioasă, fără zahăr și fără coacere

O idee de desert răcoritor și sănătos cu puține calorii

Ingrediente:
Blat:

  • 1 sfecă roșie mică (80 gr. a avut a mea)
  • 100 gr. curmale, 100 gr. smochine (aprox. 8 din fiecare)
  • 150 gr. fulgi cocos
  • Se mixează bine de tot în robot până se leagă compoziția , se mai adaugă miere dacă simțiți nevoia .
  • Eu am pus în forma de tartă folie alimentară și apoi am pus compoziția care s-a modelat perfect . Lăsăm la congelator până facem crema.

Crema:

  • 250 grame lapte cocos ( 1 nucă tănără sau din cea maro, păroasă , pulpă și apă blenduite, nestrecurat )
  • 150 gr. caju hidratat
  • 2 cm. ghimbir
  • sucul de la o lămâie
  • 6 picături ulei lavandă (eu am de la Fares pentru uz intern)
  • 1/2 băț vanilie
  • 100 gr. miere ( Deboraw )
  • un sfert linguriță flori lavandă (ceai)
  • 150 ml. ulei cocos
  • 2 mure și 4 afine pentru culoare

Se mixează bine de tot toate ingrendientele până obținem o cremă fină de tot . O turnăm peste blat, presărăm floricele, petale pe deasupra și o lăsăm la congelator măcar 2 ore.

Singurul dezavantaj al ei este că se oxidează destul de repede , așa că se pretează foarte bine pentru o masă festivă cu invitați .

Sursa: amoraws.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel