miercuri, septembrie 30, 2020

O idee de desert răcoritor și sănătos cu puține calorii

Ingrediente:
Blat:

  • 1 sfecă roșie mică (80 gr. a avut a mea)
  • 100 gr. curmale, 100 gr. smochine (aprox. 8 din fiecare)
  • 150 gr. fulgi cocos
  • Se mixează bine de tot în robot până se leagă compoziția , se mai adaugă miere dacă simțiți nevoia .
  • Eu am pus în forma de tartă folie alimentară și apoi am pus compoziția care s-a modelat perfect . Lăsăm la congelator până facem crema.

Citește și:

Crema:

  • 250 grame lapte cocos ( 1 nucă tănără sau din cea maro, păroasă , pulpă și apă blenduite, nestrecurat )
  • 150 gr. caju hidratat
  • 2 cm. ghimbir
  • sucul de la o lămâie
  • 6 picături ulei lavandă (eu am de la Fares pentru uz intern)
  • 1/2 băț vanilie
  • 100 gr. miere ( Deboraw )
  • un sfert linguriță flori lavandă (ceai)
  • 150 ml. ulei cocos
  • 2 mure și 4 afine pentru culoare

Se mixează bine de tot toate ingrendientele până obținem o cremă fină de tot . O turnăm peste blat, presărăm floricele, petale pe deasupra și o lăsăm la congelator măcar 2 ore.

Citește și:

Singurul dezavantaj al ei este că se oxidează destul de repede , așa că se pretează foarte bine pentru o masă festivă cu invitați .

Sursa: amoraws.ro

Parteneri