miercuri, august 12, 2020

Aveți nevoie de:

  • O formă de tartă din comerț
  • 400 g brânză mascarpone
  • 200 grame de zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 0 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • O linguriță extract de vanilie
  • 300 g mure proaspete sau congelate și lăsate la scurs

Brânza mascarpone se freacă bine cu zahărul, apoi se adaugă gălbenușurile, amestecând ușor, coaja rasă de lămâie și vanilia. Se amestecă bine, până se obține o cremă catifelată și pufoasă. Se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.

Citește și:

Între timp, pregătiți murele, daca sunt proaspete le spălați și le lăsați la scurs, dacă sunt congelate doar le puneți la scurs cu câteva ore înainte de a vă apuca de tartă.

Forma cumpărată de tartă se pune pe un platou și se umple cu crema preparată anterior. Se nivelează, pentru un aspect frumos, iar deasupra se pun murele, opțional trecute înainte prin zahăr pudră, dacă vă place mai dulce. Puteți pune căpșuni, afine sau ananas, ce fructe vă sunt pe plac.

Citește și:

Tarta se mai lasă la frigider 2, 3 ore, apoi poate fi servită. Poftă bună!

Parteneri