luni, martie 1, 2021

Te-a inselat! Te simti tradat si pare ca lumea se va sfarsi. Foarte multe persoane considera ca aventura unuia dintre parteneri, odata descoperita, este calea sigura spre despartire.

Se pare ca exista, totusi, iubire dupa inselat. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt simple. Reconstruirea unei relatii dupa ce partenerii au trecut printr-un caz de infidelitate presupune efort sustinut si dorinta reala de schimbare.

De obicei, partenerii raman impreuna din comoditate, insa acest lucru nu aduce beneficii nimanui. In schimb, pasii de mai jos, aplicati corect, pot salva o relatie afectata de infidelitate.

Exista iubire dupa inselat: Cei 4 R pentru o recladi eficient o relatie

Regretul

Exprimarea parerii de rau si cererea iertarii sunt esentiale pentru a incepe sa vindeci o relatie. Partenerul infidel trebuie sa fie proactiv si sa isi exprime cu sinceritate regretul pentru cele intamplate.

Astfel, persoana ranita va putea intelege ca celuilalt chiar ii pare rau si este dispus sa lucreze pentru refacerea legaturii ce a suferit o ruptura serioasa.

Responsabilitatea

Cel care a inselat trebuie sa isi asume fapta in intregimea ei, fara exceptii, spune terapeutul Jenn Mann. Chiar daca a avut anumite motive pentru a insela, este important ca persoana respectiva sa inteleaga gravitatea problemei si sa isi asume, in fata partenerului de viata, ca actiunile sale l-au afectat intr-un mod negativ pe celalalt.

Acest pas este extrem de important pentru ambele parti. Cel ranit va aprecia sinceritatea si va putea fi deschis spre impacare, iar cel ce a inselat va putea reconstrui increderea pas cu pas, plecand de la o baza solida.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri