duminică, mai 16, 2021

Recent, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a precizat câteva informații importante despre vaccinul produs în colaborare cu Pfizer. Aceste informații sunt de interes pentru orice persoană vaccinată cu serul Pfizer,

întrucât noile informații fac referire la siguranță și protecție.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a dezvăluit că există o caracteristică foarte importantă a vaccinului produs în colaborare cu Pfizer.

Se pare că serul este eficient și împotriva variantei indiene, oferind o protecție optimă împotriva infecției Covid-19 și a formelor grave. Deși studiile în acest sens au fost inițiate cu puțin timp în urmă, Ugur Sahin este încrezător în vaccin și siguranța pe care o oferă împotriva variantelor descoperite.

Tulpina indiană, vulnerabilă în fața vaccinului Pfizer

Varianta indiană, B.1.617, are multiple

mutații, fiind diferențiată de variantele întâlnite. O mutație anume, numită L452R, a fost asociată cu o contagiozitate crescută și rezistență redusă în fața tratamentelor, inclusiv a vaccinului, notează Organizația Mondială a Sănătății.

Ceo-ul laboratorului BioNTech a declarat că este încrezător în vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer, fiind eficient împotriva tulpinii din India.

Ugur Sahin a susținut, în cadrul unei conferințe de presă online, că au început studii pentru a determina eficiența vaccinului împotriva variantei. Cu toate acestea, el adaugă că „varianta indiană

prezintă mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face să fim încrezători”, potrivit Euronews.

Când vom obține imunitatea colectivă?

Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, spune Sahin.

Sahin a vorbit și despre a treia doză, care este necesară.

„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade

odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”, a declarat acesta, scrie Capital.

Ultimele stiri

Parteneri