miercuri, martie 29, 2023

Recent, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a precizat câteva informații importante despre vaccinul produs în colaborare cu Pfizer. Aceste informații sunt de interes pentru orice persoană vaccinată cu serul Pfizer, întrucât noile informații fac referire la siguranță și protecție.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a dezvăluit că există o caracteristică foarte importantă a vaccinului produs în colaborare cu Pfizer.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

Se pare că serul este eficient și împotriva variantei indiene, oferind o protecție optimă împotriva infecției Covid-19 și a formelor grave. Deși studiile în acest sens au fost inițiate cu puțin timp în urmă, Ugur Sahin este încrezător în vaccin și siguranța pe care o oferă împotriva variantelor descoperite.

Tulpina indiană, vulnerabilă în fața vaccinului Pfizer

Varianta indiană, B.1.617, are multiple mutații, fiind diferențiată de variantele întâlnite. O mutație anume, numită L452R, a fost asociată cu o contagiozitate crescută și rezistență redusă în fața tratamentelor, inclusiv a vaccinului, notează Organizația Mondială a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Ceo-ul laboratorului BioNTech a declarat că este încrezător în vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer, fiind eficient împotriva tulpinii din India.

Ugur Sahin a susținut, în cadrul unei conferințe de presă online, că au început studii pentru a determina eficiența vaccinului împotriva variantei. Cu toate acestea, el adaugă că „varianta indiană prezintă mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face să fim încrezători”, potrivit Euronews.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Când vom obține imunitatea colectivă?

Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, spune Sahin.

Sahin a vorbit și despre a treia doză, care este necesară.

„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”, a declarat acesta, scrie Capital.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private