Sari la conținut

Te confrunți cu cheaguri de sânge? Cea mai bună dietă pentru eliminarea cheagurilor de sânge

anticoagulante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale anticoagulante

Cheagurile de sânge sunt rare, dar pot pune viața în pericol pentru cei care le au. Cunoașterea semnelor și simptomelor vă poate salva viața. Există factori de risc care vă pot crește șansele de a dezvolta un cheag de sânge, inclusiv dieta dumneavoastră.

Cercetările de la Universitatea Aarhus, publicate în jurnalul Stroke, au descoperit că „dacă bărbații sau femeile adulți urmează o dietă durabilă,atunci vedem un risc mai mic de sângerare sau cheaguri de sânge în creier”.

Acest lucru contrastează cu descoperirile publicate în British Medical Journal (BMJ) care sugerează că o dietă vegetariană crește probabilitatea de apariție a hemoragiilor cerebrale.

Cu toate acestea, Daniel Ibsen, un colaborator la studiul Universității Aarhus, a spus: „Rezultatele noastre arată că este sigur să consumăm o dietă durabilă.” Studiul în cauză are o avertizare, că a fost făcut în contextul obiceiurilor alimentare actuale daneze.

Dietele daneze conțin din ce în ce mai multe alimente durabile, cum ar fi mai multe alternative de lapte și carne pe bază de plante.

Studiul include, de asemenea, modalități prin care danezii să mănânce într-un mod mai ecologic.

În ciuda acestui fapt, este încă aplicabil comunității mai largi, deoarece recunoaștem impactul pe care îl va avea schimbările climatice asupra vieților noastre acum și în viitor.

Mai multe cercetări urmează să fie publicate care să stabilească dacă o dietă cu carne sau fără carne este mai bună pentru a reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sânge.

Unul dintre cele mai comune simptome ale unui cheag de sânge este umflarea picioarelor.

Umflarea picioarelor este cauzată de cheagul care blochează fluxul de sânge.

Ca rezultat, acest lucru face ca zona din jurul cheagului să se umfle, deoarece sângele nu poate trece.

Petele roșii, altfel cunoscute sub numele de peteșii, sunt un alt simptom enumerat ca posibil semn al unui cheag de sânge.

Vânătăile ușoare, deși nu sunt un semn unic al unui cheag de sânge, ar putea fi un semn al unei alte stări de sănătate subiacente.

Ca și în cazul altor afecțiuni, deși poate fi ușor de ignorat, este mai bine să mergeți la medicul dumneavoastră de familie pentru a putea diagnostica cauza.

Un alt simptom comun al cheagurilor de sânge este dificultatea de a respira.

NHS enumeră simptomele unui cheag de sânge ca:

• O durere pulsatilă sau cu crampe, umflare, roșeață și căldură la un picior sau un braț.
• Respirație bruscă
• Durere ascuțită în piept
• Tuse sau tuse cu sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel