Sari la conținut

Te confrunți cu sângerări în gură? Iată ce boală gravă ascunde o sângerare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

CANCERUL este una dintre cele mai frecvente boli . Cancerul se poate dezvolta oriunde în corp, inclusiv în gură. Ca și în cazul altor tipuri de cancer, este esențial să fii conștient de simptome, astfel încât să se poată lua măsuri.

În funcție de locul în care se dezvoltă cancerul în gură, depinde de ce tip de cancer bucal este prezent. Cancerul bucal, cunoscut și sub denumirea de cancer oral, poate fi prezent pe limbă, pe interiorul obrajilor, pe cerul gurii, pe gingii sau pe buze. Tumorile se pot dezvolta și în glandele care produc saliva, pe amigdale și în faringe, legând gura de gât. La fel ca și alte tipuri de cancer, cancerul bucal are o serie de simptome și cauze.

Simptomele comune pentru cancerul bucal includ:

• Ulcere bucale care sunt dureroase și nu se vindecă în câteva săptămâni
• Noduri persistente, inexplicabile, în gură sau gât, care nu dispar
• Dinți slăbiți sau alveole inexplicabile care nu se vindecă după extracții
• Amorțeală persistentă inexplicabilă sau o senzație ciudată pe buză sau limbă
• Pete albe sau roșii pe mucoasa gurii sau a limbii
• Modificări ale vorbirii.

NHS recomandă ca o persoană să: „Viziteze un medic de familie sau un dentist dacă aceste simptome nu se ameliorează în trei săptămâni, în special dacă bea sau fumează”.

Cancerul bucal poate fi cauzat de o serie de factori.

Aceasta include fumatul sau mestecatul tutunului, consumul de alcool, infecția cu virusul HPV; acesta este același virus care provoacă veruci genitale.

O dietă nesănătoasă poate crește și riscul de cancer de gură.

Între timp, un nou studiu a descoperit că o dietă nesănătoasă și creșterea ulterioară în greutate pot crește riscul unei persoane de a dezvolta un tip de cancer specific sexului.

Cercetările de la Cancer Research UK au descoperit că supraponderabilitatea crește riscul ca o femeie să dezvolte cancer uterin.

De asemenea, ei spun că riscul de a dezvolta 13 tipuri de cancer poate fi redus prin pierderea în greutate.

Una dintre teoriile de ce creștere în greutate poate duce la cancer se datorează faptului că celulele adipoase trimit semnale care le spun altor celule să se dividă.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel