Sari la conținut

Te confrunți des cu balonarea abdominală? Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să o combați

digestie

Stilul de viață nesănătos și consumul excesiv de alimente sunt cele mai mari cauze ale balonării. Aceasta poate fi declanșată, de asemenea, înghițirea aerului în timp ce mâncăm. 

Balonarea este un tip de indigestie foarte comun și este însoțită, adesea, de simptome care produc disconfort, precum constipația, diareea, gazele intestinale și arsurile gastrice.

Din fericire, balonarea poate fi combătută ușor cu ajutorul unor remedii benefice.

Remedii pentru balonare

Oțet de mere

Dacă balonarea abdominală are drept cauză un dezechilibru al pH-ului stomacului, poți trata problema cu oțet de mere. Acest produs este un remediu alcalin care reduce excesul de aciditate din organism, ținând inflamațiile sub control.

Mai mult, oțetul de mere acționează asemenea unui tonic agresiv, susținând o digestie optimă după servirea unei mese grele.

Ingrediente

  • 1 lingură de oțet de mere ecologic
  • 1 cană de apă

Instrucțiuni

Adaugă oțetul de mere într-o cană cu apă călduță. Servește această băutură după fiecare masă.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este un remediu excelent pentru a trata problemele gastrice. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, antispasmodice și digestive. Consumul de ceai de mușețel reduce balonarea abdominală, precum și prezența inflamațiilor și a gazelor intestinale.

Ingrediente

  • 1 lingură de flori de mușețel
  • 1 cană de apă

Instrucțiuni

Încălzește apa. Când aceasta atinge punctul de fierbere, adaugă florile de mușețel.
Lasă florile să dea în clocot. Servește cel mult trei căni de ceai de mușețel pe zi.

Anasonul

Ceaiul de anason are proprietăți antispasmodice și poate reduce prezența gazelor intestinale și ameliora balonarea abdominală. Te sfătuim să consumi această băutură ca remediu împotriva flatulenței și durerilor de stomac.

Ingrediente

  • 1 linguriță de anason
  • 1 cană de apă

Instrucțiuni

Adaugă anasonul într-o cană cu apă caldă.
Lasă-l să infuzeze 10 minute.
Apoi, servește băutura preparată, recomandă Doza de Sănătate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel