Sari la conținut

Te confrunţi şi tu cu insomniile? Există câteva remedii miraculoase

Te confrunţi şi tu cu insomniile? Din punct de vedere medical, insomnia reprezintã existenţa unor dificultăţi de adormire, atunci când îţi ia mai mult de 45 de minute să adormi. Există câteva remedii miraculoase care te vor ajuta să adormi mai repede.

Te confrunţi şi tu cu insomniile? Există câteva remedii miraculoase

Insomnia, una dintre cele mai frecvente tulburări de somn, poate fi combătută cu ajutorul naturii. Factorii de risc vor dispărea dacă ascultăm de sfatul specialiștilor. Apelează cu încredere la aceste mici trucuri și vei dormi mai bine.

Pentru a pentru a fi productiv pe timp de zi, specialiștii recomandă adulților să doarmă 7-9 ore/ în fiecare noapte. Pentru că mulți dintre noi nu reușesc să doarmă orele recomandate, există patru remedii naturale pentru a pune punct acestei tulburări.

Remedii miraculoase care te vor ajuta să adormi

Ceaiul de valeriană, ceaiul de mușețel, laptele și mierea, ceai de salată verde.

Ceaiul de valeriană

Este remediul ideal pentru anxietate, stres și insomnie și poate fi consumat în diverse moduri. Toarnă o cană de apă într-o cratiță și încălzește-o pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Adaugă picăturile de valeriană în apă, amestecă bine și bea. Îți recomandăm să consumi acest remediu cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Laptele și mierea

Laptele și mierea te vor ajuta să te relaxezi și să adormi mai ușor. Încălzește o cană de lapte, în care vei adpuga o linguriță de miere de albine pentru a-i oferi un gust mai bun. Amestecul călduș seva consuma cu 30 – 40 de minute înainte de culcare.

Ceaiul de mușețel

Se remarcă în mod deosebit, ajutându-te să adormi mai repede. Pune pliculețul de ceai de mușețel în cana de apă fierbinte și lasă-l la infuzat. Dacă preferi ceaiul din planta propriu-zisă, strecoară-l înainte de a-l consuma. Bea acest lichid cu 20 de minute înainte de culcare.

Consumă ceaiul de salată verde cu 20 – 30 de minute înainte de culcare

Ceai de salată verde

Salata verde este un remediu excelent pentru anxietate și stres și te ajută să adormi mai ușor. În cazul de față, este recomandat să folosești doar partea centrală a salatei. Încălzește apa, folosind cantitatea necesară în funcție de câtă salată adaugi. După ce apa a dat în clocot, adaugă cotorul sau frunzele de salată verde și lasă-le la infuzat 5 minute pentru a-și elibera mineralele și componentele benefice în apă. Strecoară lichidul și lasă-l puțin să se răcească. Consumă ceaiul de salată verde cu 20 – 30 de minute înainte de culcare, potrivit stiridiaspora.ro.

Care sunt cauzele insomniei?

  • O minte hiperactivă și gânduri alerte ce nu vă lasă să dormiți;
  • Modificări ale ritmului circadian: jet lag – sindromul generat de schimbarea fusului orar, întâlnit în special la persoanele care călătoresc;
  • Dormitorul este expus la zgomote de fundal / este prea frig sau prea cald;
  • Lumina este prea puternică;
  • Schimbări în programul de muncă, mai ales când apare lucrul în ture;
  • Afecțiuni medicale – oboseală cronică, boli cardiovasculare, boala de reflux gastric, boli ale plămânilor, astm, boala Parkinson, Alzheimer, hipertiroidism, artrită, leziuni cerebrale, tumori, accident vascular cerebral, obezitate sau anumite afecțiuni genetice;
  • Afecțiuni psihice – tulburare bipolară, depresie, anxietate sau alte tulburări mintale;
  • Cauze hormonale – schimbări care intervin fie în sarcină, fie în timpul menstruației, fie la menopauză;
  • Efecte adverse ale anumitor medicamente – corticosteroizi, statine sau antidepresive;
  • Expunerea la tehnologie – studiile au arătat că lumina albastră emisă de ecranul telefonului, tabletei, computerului sau televizorului poate afecta nivelul melatoninei, hormonul responsabil cu somnul, produs de creierul uman odată cu lăsarea întunericului până spre miezul nopții. Tocmai de aceea, medicii recomandă să evitarea folosirii tehnologiei cu câteva ore înainte de culcare, pentru a putea obține un somn odihnitor.

Factori de risc pentru insomnie:

Cei care experimentează niveluri mari de stres, pe perioade prelungite;
Cei care călătoresc frecvent și parcurg multe fusuri orare ;
Persoanele mai în vârstă;
Cei care lucrează în ture;
Persoanele care consumă droguri sau fac abuz de alcool;
Adolescenții;
Femeile însărcinate sau cele aflate la menopauză;
Persoanele cu un stil de viață sedentar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel