Sari la conținut

Te doare brațul stâng? Iată ce probleme de sănătate poți avea. Simptomul care trebuie să te trimită la medic!

Sursa: Unsplash

Din cuprinsul articolului

Durerea se poate instala oriunde în organism, însă nu trebuie să însoțească întotdeauna o afecțiune complexă. De asemenea, este importantă și zona în care durerea este resimțită. 

Totodată, dacă observi și alte simptome, precum transpirația neobișnuită, slăbiciune și palpitații, este necesar să te duci la medic.

Durerea la mâna stângă poate semnala probleme grave de sănătate. Dacă aceasta este ascuțită și apare împreună cu alte simptome cu siguranță nu trebuie să o ignori.

De ce doare mâna stângă?

În spatele unei dureri a brațului stâng se pot ascune numeroase afecțiuni, de la probleme ale inimii până la mici încălecări ale venelor sau întinderi musculare.

Nu este ușor să pui un diagnostic care să diferențieze clar cauzele durerii brațului stâng. Cu toate acestea, este important să monitorizezi tipul de durere și să îl încadrezi. Dacă durerea semnalează, într-adevăr, o afecțiune minoră sau o problemă serioasă a inimii, există câteva indicii care te pot ajuta să știi care ar putea fi problema ta.

Durerea în piept însoțită de durerea brațului stâng poate fi un semn destul de clar că ești amenințată de un infarct sau că ai alte afecțiuni cardiace de care nu știai, scrie realitatea.net.

Cum știi dacă trebuie să te duci la medic?

Dacă durerea persistă,  crește în intensitate și este însoțită de alte simptome, precum respirație dificilă, neregulată, palpitații, amețeală, slăbiciune a întregului corp și transpirație neobișnuită, atunci ar trebui să mergi direct la medic!

Semnul care ar trebui să-ți dea de gândit

Totodată, un semn distinctiv și extraordinar de util în cazul unei afecțiuni a inimii este durerea brațului la o simplă atingere. În această circusmtanță, disconfortul este extern, adică mâna devine foarte sensibilă la atingere. Acest tip de durere semnalează, cel mai probabil, o problemă a inimii.

Dacă simptomele persistă sau se instalează brusc este indicat să ceri ajutorul unui specialist. Șansele de recuperare și vindecare sunt mult mai mari atunci când ajutorul medical este primit în timp util.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel