marți, mai 30, 2023

Atât senzația de apăsare pe piept, cât și respirația îngreunată sunt simptome ignorate, adesea. Deși în cele mai multe cazuri sunt trecătoare și nu reprezintă un pericol, este important să știi cu ce alte afecțiuni sunt asociate.

Apăsarea pe piept și dificultatea de a respira pot fi cauzate de anxietate. Trebuie să gestionăm cu atenție simptomele pentru a nu intra în panică, deși manifestările pot fi îngrijorătoare.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Dacă nu ne relaxăm putem avea un atac de panică, ceea ce va înrăutăți simptomele menționate mai sus.

De ce mă doare în piept și nu pot respira?

Temperatura ridicată

Atunci când temperatura ambientală este crescută, organismul necesită mai mult oxigen. Astfel, poate apărea o senzație neplăcută de apăsare în piept, iar respirația poate fi îngreunată. De asemenea, și persoanele cu stări febrile pot experimenta aceste simptome.

Probleme cardiovasculare

Dacă inima nu pompează suficient sânge, aceasta provoacă simptome precum apăsare în piept și respirație greoaie, din cauza suprasolicitării. Această manifestare este numită și insuficiență cardiacă, care poate fi determinată de: hipertensiune arterială, infarct miocardic acut, tromboză pulmonară, anemie severă, sarcină, tiroidite, sepsis, aritmii, abuz de alcool și consum de droguri, scrie BZI.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Afecțiuni pulmonare

Plămânii sunt responsabili pentru oxigenarea întregului organism. Totuși, dacă acest proces este îngreunat de afecțini pulmonare se pot dezvolta simptome precum apăsare în piept și respirație dificilă. Dacă afecțiunile pulmonare se înrăutățesc și vin însoțite de puls crescut, confuzie, slăbiciune sau alte simptome, solicitați sfatul unui medic. BPOC, embolismul pulmonar, cancerul pulmonar, infecţia pulmonară, astmul bronşic se află pe lista afecțiunilor pulmonare.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private