joi, martie 30, 2023

Deși ar putea suna surprinzător, anumite băuturi pot ține tensiunea arterială scăzută. Pe lângă faptul că sunt eficiente, sunt și gustoase, potrivit cercetarilor.  Express.co.uk a vorbit cu un expert despre două băuturi populare care ți-ar putea reduce tensiunea în doar câteva zile.

Denumită o afecțiune tăcută, hipertensiunea arterială este precursorul complicațiilor care pun viața în pericol. Periculoasă, dar liniștită, afecțiunea poate declanșa complicații fără a prezenta niciun simptom. Din fericire, ajustările simple ale stilului de viață ar putea duce la scăderea nivelului tensiunii.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune, descrie forța pe termen lung a sângelui împotriva pereților arterelor, care este suficient de mare pentru a provoca probleme de sănătate, potrivit Clinicii Mayo.

Aceste probleme de sănătate pot varia de la atacuri de cord la accidente vasculare cerebrale – ambele considerate urgențe medicale „grave”.

Hipertensiunea vizează aproximativ o treime dintre adulți, mulți nici măcar nu știu asta.

Cu toate acestea, este important să vă mențineți nivelurile la distanță pentru a evita alte complicații de sănătate. Și o băutură care poate ajuta este ceaiul, potrivit Dr. Carrie Ruxton, dietetician la Tea Advisory Panel.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

Unul este un element de bază al fiecărei bucătării britanice, în timp ce celălalt a devenit din ce în ce mai popular în partea de vest a lumii.

trucuri japoneze pentru slăbit

Ea a spus: „Atât ceaiurile negre (obișnuite), cât și cele verzi sunt benefice pentru funcția cardiovasculară, deoarece provin de fapt din aceeași plantă, Camellia sinensis.

Un nou studiu – Tea for Minds & Hearts: o analiză publicată în Nutrition and Food Technology Journal – a raportat că a consuma câteva pahare în fiecare zi este o modalitate simplă de a vă proteja de hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.”

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Deci, cum funcționează?

Deși culorile și gusturile lor ar putea fi diferite, dieteticianul explică că partea puternică este ceea ce au în comun – compuși vegetali numiți flavonoide, „gândește-te la fructe, ulei de măsline etc”.

Ea a spus că aceste bunătăți din plante ajută la relaxarea vaselor de sânge și, în consecință, la scăderea tensiunii arteriale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private