Sari la conținut

Te lupți cu astenia de primăvară? Iată câteva remedii naturiste care te pot ajuta

Tristete
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Ce este o relatie toxica si sum poti sa iesi din ea

Astenia de primăvară este o sensibilitate care se manifestă la foarte multe persoane, după sezonul rece. Aceasta este caracterizată, în special, de lipsa de energie și o stare de spirit nu foarte bună.

Organismul se obișnuiește treptat la noile condiții, după 3-4 luni petrecute în întuneric și condiții mai grele. Majoritatea rezervelor de serotonină și alți hormoni responsabili pentru o stare de bine sunt epuizate în sezonul rece.

Astfel, din cauza factorilor menționați, multe persoane se adaptează mai greu la venirea primăverii și se confruntă cu aceste stări de letargie.

Lygia Alexandrescu, nuțriționist, a vorbit la Antena 3 despre dieta de primăvară care ne poate ajuta să depășim astenia mai ușor. Aceasta trebuie să se bazeze pe fructe și legume proaspete, iar produsele de origine animală să reprezinte numai 20% din dieta zilnică.

Cum luptăm împotriva asteniei de primăvară

Pudra de cacao organica, este bună pentru generarea de endorfine, pentru ca ea conține feniletilamină, ce sustine generarea acestora. Endorfinele ne ajută să tristețea, negativismul și oboseala.

Nucile sunt o sursă de energie cu un conținut ridicat de magneziu, care produce un efect antistres și va ajuta la reducerea anxietății și la îmbunătățirea calității somnului.

Ovăzul este o cereală foarte completă. care conțin carbohidrați, proteine, minerale și fibre. Pe lângă faptul că este o sursă de vitamine B6 și B5 (strâns legate de oboseală și schimbări de dispoziție).

Galbenusul de ou contine seleniu care favorizeaza buna dispozitie pe langa faptul ca este un superaliment cu nenumarati nutrienti care hranesc creierul, precum luteina sau colina care favorizeaza functiile cognitive sau memoria.

Semintele de susan si in (bogate in Omega 3) sunt indispensabile pentru sinteza endorfinelor-hormonii fericirii.

Avocado ajuta la sintetizarea serotoninei, unul dintre hormonii fericirii. Este bogat în triptofan, magneziu și vitaminele C și E. De asemenea, este bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali pentru piele”, susține Lygia Alexandrescu.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel