Sari la conținut

Te pot ajuta probioticele să slăbești?

Probioticele sunt bacterii bune similare cu cele din tractul digestiv și reprezintă un ingredient cheie al iaurturilor.Aceste bacterii benefice îmbunătățesc digestia și mențin sănătatea intestinelor.

În plus, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, probioticele sunt și un ajutor de nădejde în curele de slăbire.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea Laval din Quebec au recrutat 125 de bărbați și femei supraponderali pe care i-au pus să urmeze o dietă timp de 12 săptămâni, urmată de un regim de întreținere de 12 săptămâni. Jumătate dintre participanti au luat și pastile probiotice în fiecare zi.

După perioada de 12 săptămâni, cei care au luat probiotice au pierdut în medie 4 kilograme, în timp ce participanții care nu au luat probiotice au slăbit doar 2,5 kilograme.

Și apoi după perioada de întreținere cei care nu au luat probiotice și-au mentinut greutatea în timp ce participanții care au luat probiotice au continuat să slăbească, în medie 800 de grame.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel