duminică, septembrie 19, 2021

Atunci când vrei să dai jos câteva kilograme în plus, apelezi la fructe ca să-ți potolești pofta de dulce. Fructele sunt o alegere sănătoasă deoarece conțin cantități importante de fibre, vitamine și minerale.

Fructele sunt însă bogate în fructoză de aceea ar trebui să le consumi cu moderație dacă vrei să slăbești. Prea multă fructoză crește nivelul insulinei, iar organismul arde mai greu grăsimile atunci când nivelul insulinei este ridicat.

Fructoza este procesată de ficat și de obicei este depozitată sub formă de grăsime pentru a fi transformată în energie mai târziu. Diabeticii sau persoanele care vor să piardă în greutate trebuie să fie atenți la cantitatea de zahăr-inlcusiv fructoză-pe care o consumă.

Un studiu realizat de Produce for Better Health Foundation a arătat că majoritatea americanilor consumă mai puțin de

un fruct pe zi. Pentru cei care nu au probleme cu greutatea, nivelul de fructoză nu reprezintă o problemă. Însă pentru cei care sunt supraponderali sau obezi, cnsumul nelimitat de fructe îi poate împiedica să piardă în greutate.

Din nefericire, fructele nu sunt singură sursă de fructoză pentru majoritatea. Fructoza se găsește în mod natural în sucul de fructe și în îndulcitorii naturali precum mierea de albine. Multe alimente procesate unt îndulcite cu fructoză , în special cu sirop de porumb. Acest zahăr simplu se poate găsi în suc, cereale, condimente, pâine și în iaurt. Ingura cale prin

care să îl eviți e să stai departe de alimentele procesate și să citești întotdeauna alimentelor.

Se crede că fructele consumate în exces îngrașă, așa că e indicat să-ți limitezi porțiile zilnice și să alegi cu grijă fructele. Frutele mai mai închise la culoare sunt printre cele mai sănătoase. Acestea au de obicei, coaja subțire și conțin mai mulți antioxidanți decât fructele de culoare deschisă, cu coaja groasă. Mai mult decât atât, merișoarele, zmeura și afinele scad nivelul glucozei.
Dacă încerci să slăbești, limitează consumul de fructe la una sau două portii pe zi. Optează pentru fructe

de pădure și mere verzi cât mai des posibil și mănâncă mai rar fructele dulci, ca mango, cireșele și fructe uscate.

Ultimele stiri