vineri, mai 20, 2022

Te simți mereu obosit? Aceste 5 alimente sunt de vină.

Mâncăm pentru a oferi corpului energie pentru a trece peste zi. Deși este adevărat că alimentele bogate în nutriție pot oferi multiple beneficii pentru sănătate, dacă dieta nu este consumată cu atenție, poate ajunge să te obosească mai mult decât de obicei.

Diverse alimente nesănătoase pot contribui la această oboseală și trebuie evitate. Medicii susţin că alimentaţia deficitară determină somnolenţă, însă sunt şi alimente care sunt dăunătoare.

Te-ar mai interesa: Mușcătura de căpușă. Când este cazul să ne îngrijo...

Te simți mereu obosit? Aceste 5 alimente sunt de vină

Iată câteva alimente care pot provoca oboseală:

Alimente cu zahăr: Când consumi prea mult zahăr apare creșterea bruscă a energiei din cauza aportului de zahăr care în cele din urmă scade, ducând la oboseală. În plus, alimentele cu zahăr pot contribui la creșterea în greutate. De aceea, se recomanda scaderea aportului de alimente precum sucuri, prăjituri, gogoașe, etc.

 

Ulei hidrogenat: Acest ulei este adăugat în alimente ca și conservant în produse precum amestecul de prăjituri, semipreparate, creme, etc. Cu toate acestea, uleiul hidrogenat este bogat în grăsimi și sodiu și poate provoca oboseală.

Te-ar mai interesa: Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei. 6 benefic...

Cafeaua: Când încearcă rămână treji o noapte întreagă, oamenii preferă adesea cafeaua pentru a învinge somnolența. Cu toate acestea, pentru a rămâne treaz, consumul excesiv de cafea poate deschide încet calea spre oboseală extremă. Pe lângă inducerea vigilenței, cafeaua poate duce și la oboseală și poate fi dăunătoare organismului pe termen lung.

Alimente prăjite: Cui nu-i place să guste niște cartofi prăjiți, pui prăjit sau fâșii de ceapă? Aceste alimente, combinate cu un condiment, completează cu siguranță o gustare delicioasă. Cu toate acestea, aceste alimente s-ar putea să nu fie cele mai sănătoase

Te-ar mai interesa: Dacă aveți această grupă de sânge, ar trebui să vă...

Alimente procesate: O varietate de alimente precum burgeri, mezeluri, deserturi congelate etc. sunt considerate alimente procesate. Conțin o cantitate mare de calorii, grăsimi, sodiu și alți aditivi. În loc să ofere organismului nutriție, aceste alimente absorb toată energia din organism, ceea ce poate ajunge să-l obosească mai mult decât de obicei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private