luni, iunie 14, 2021

Te vaccinezi anti-covid? Poți să primești gratuit de la gogoși, bere, fast-food, până la premii în bani. Și chiar un joint cu marijuana.

În America, mulți au oferit stimulente, de la gogoși gratuite,

bere sau fast food, până la bilete de jocuri de baseball, pentru a încuraja oamenii să se vaccineze pe măsură ce mai multe state încearcă să își atingă obiectivul de vaccinare.

Mai nou, oficialii din Consiliul statului american Washington pentru lichior și canabis (LCB) au acordat comercianților licențiați pentru vânzarea de canabis permisiunea să ofere le ofere câte o țigară (joint) cu marijuana rulată în prealabil adulților care se imunizează anti-covid, într-un punct de vaccinare organizat în magazin.

Te vaccinezi anti-covid? Poți să primești un joint cu marijuana

Promoția, pe

care LCB a intitulat-o “Joints for Jabs” (Jointuri în schimbul vaccinării), vizează să popularizeze și să susțină efortul statal de imunizare, conform instituției. LCB susține că a primit numeroase oferte de ajutor din partea comercianților de canabis.

Promoția se adresează adulților cu vârste de cel puțin 21 de ani și expiră în 12 iulie.

În săptămânile anterioare, LCB a recurs la alt tip de stimulente, anunțând că persoanele care se vaccinează vor primi gratis bere, vin și cocktailuri.

Potrivit CNN, în mai multe state americane, autoritățile încearcă să motiveze populația să se

vaccineze oferind o gamă largă de bunuri și servicii, de la gogoși la bilete la meciurile de baseball.

În Ohio, a fost chiar organizată o loterie, derulată pe parcursul mai multor săptămâni, la care participanții vaccinați pot câștiga un premiu de un milion de dolari sau o bursă plătită de stat la colegiu.

În Washington, aproape 49% dintre rezidenți sun complet vaccinați, iar obiectivul la nivel de stat este un procentaj de 70%.

O serie de companii, inclusiv Tyson, Target, Uber, Aldi, Trader Joe’s McDonald’s și chiar Super Bowl au oferit politici și stimulente similare. Unele companii

oferă, de asemenea, angajaților timp liber pentru a-și face vaccinurile anti-covid.

Ultimele stiri

Parteneri