Categories: Ştiri sănătate

Tehnica simplă care te ajută să scapi de gândurile negative înainte de culcare, potrivit unui expert

Calitatea și cantitatea odihnei zilnice sunt esențiale pentru menținerea sănătății. De aceea este foarte important să ne dedicam orele necesare și să îndeplinim o serie de cerințe pentru ceea ce numim igiena somnului.

Dar, din păcate, uneori nu este suficient. Pe lângă zgomot sau lumina de pe ecranelor, ceea ce ne împiedică să dormim bine sunt grijile și gândurile negative pe care le adăpostim și care ies la suprafață în liniștea orelor nopții.

Un antrenament pentru creier

Cel mai potrivit mod de a gestiona aceste gânduri și această angoasă, logic, depinde de originea și natura lor. În situații de viață foarte grave, în care factorul de stres este influențat de factori externi precum grija economică, problemele de muncă sau personale etc., este posibil să nu reușim să scăpăm de anxietate decât cu o schimbare în această circumstanță. În alte cazuri, acestea se pot datora unor tulburări psihice care necesită tratament adecvat.

Cu toate acestea, în afara acestor presupuneri, există câteva trucuri care ne pot ajuta să gestionăm gândurile negative pentru a le împiedica să ne țină treji noaptea. Un exemplu este cel descris de ergoterapeutul Catalina Hoffmann in cartea sa Neurofitness.

După cum explică expertul, ceea ce ar trebui să facem este să luăm un caiet cu pagini albe și un pix (întotdeauna de aceeași culoare) și să le lăsăm la îndemână, de exemplu pe noptieră.

Chiar înainte de a merge la culcare, le vom lua și vom nota lucrurile bune și cele mai puțin bune din ziua respectivă, vom întoarce pagina și vom închide caietul.

Ritualul trebuie repetat timp de șapte zile

Trebuie să repetăm ​​acest ritual șapte zile pe săptămână și abia în a șaptea vom putea citi ceea ce am notat în zilele precedente. Apoi, vom nota fraza care ne-a atras cel mai mult atentia.

După trei luni de repetare a acestui proces, vom nota toate frazele evidențiate pe un cartonaș alb. Potrivit autorului, acest lucru ar trebui să elibereze creierul de toate acele gânduri de care nu avem nevoie și care ne împiedică să dormim bine.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

41 de minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

o oră ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

2 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

3 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: