Categories: Ştiri sănătate

Medicul Gabriel Diaconu a realizat analiza psihologică a fizionomiei lui Putin. „Fizionomia lui Putin este înalt sugestivă pentru un om dependent de …”

Din cuprinsul articolului

În ultima perioadă, starea de sănătate a liderului rus, Vladimir Putin a devenit un subiect de dezbatere în rândul medicilor și nu numai. De la gesturile pe care îl trădează, la postură, Vladmir Putin transmite semnale contradictorii.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a analizat starea de sănătate a liderului rus, plecând de la aspectul tumefiat al fețe.

„Ne uităm în această perioadă la cioburile oglinzii unui cult al personalității foarte atent creat și dăltuit vreme de 20 și ceva de ani.

Imaginea fostului tiran luminat se transformă în acest moment într-un monstru decrepit cu o sănătate care este subiect de mare bârfă, ceea ce pentru un despot nu sună a bine. Fizionomia lui Putin este înalt sugestivă pentru un om dependent de antiinflamatoare steroidiene. (…)

Este în cușca propriilor halucinații și din păcate asta îl predispune la niște decizii din ce în ce mai puțin ancorate în adevăr. (…)

Actualul conducător rus are o fantezie faraonică absolut suicidală care știe că se va termina cu distrugerea lui. Putin este terminat.”, a declarat Gabriel Diaconu într-un interviu pentru Antena3.ro

Ce spun experţii

„Este puţin probabil ca neurologii adevăraţi să comenteze, deoarece sunt învăţaţi să nu comenteze niciodată despre oameni care nu sunt pacienţii lor”, a declarat pentru DW John Hardy, de la Institutul de Cercetare a Demenţei din Regatul Unit. Hardy a subliniat că nu este neurolog, dar a comentat din postura cuiva care a studiat bolile creierului.

„Nici un semn de Parkinson din punctul meu de vedere”, a spus el. „Nu arăta bine… dar nu este vorba despre boala Parkinson”, a mai completat John Hardy.

Şi Ray Chadhuri, un neurolog la Universitatea din Londra, a dezminţit zvonurile potrivit cărora Putin ar suferi de boala Parkinson. „Privind clipul scurt, nu găsesc nicio dovadă să pot spune că Putin suferă de Parkinson”, a spus Chadhuri, potrivit publicaţiei citate. Boala Parkinson este dificil de diagnosticat şi poate fi determinată doar printr-un examen neurologic amănunţit în persoană, a explicat Chadhuri. „Balonarea feţei sau tremuratul pot fi cauzate de mai multe motive şi eu nu am văzut vreun tremur”, a spus acesta.

Caroline Rassell, directorul executiv al Parkinson’s UK, a declarat că boala Parkinson este o afecţiune complexă cu peste 40 de simptome, de la fizice la mentale şi, prin urmare, este imposibil de diagnosticat printr-un videoclip de 12 minute.

„Afectează pe fiecare în mod diferit”, a spus Rassell. „Fără un test de diagnostic definitiv, este ceva care poate fi confirmat doar după examinarea unui neurolog sau specialist. Speculaţiile online sunt inutile”, a mai spus aceasta, potrivit DW.

 

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

2 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

2 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

2 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

3 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian