miercuri, mai 25, 2022

Calitatea și cantitatea odihnei zilnice sunt esențiale pentru menținerea sănătății. De aceea este foarte important să ne dedicam orele necesare și să îndeplinim o serie de cerințe pentru ceea ce numim igiena somnului.

Dar, din păcate, uneori nu este suficient. Pe lângă zgomot sau lumina de pe ecranelor, ceea ce ne împiedică să dormim bine sunt grijile și gândurile negative pe care le adăpostim și care ies la suprafață în liniștea orelor nopții.

Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...

Un antrenament pentru creier

Cel mai potrivit mod de a gestiona aceste gânduri și această angoasă, logic, depinde de originea și natura lor. În situații de viață foarte grave, în care factorul de stres este influențat de factori externi precum grija economică, problemele de muncă sau personale etc., este posibil să nu reușim să scăpăm de anxietate decât cu o schimbare în această circumstanță. În alte cazuri, acestea se pot datora unor tulburări psihice care necesită tratament adecvat.

Cu toate acestea, în afara acestor presupuneri, există câteva trucuri care ne pot ajuta să gestionăm gândurile negative pentru a le împiedica să ne țină treji noaptea. Un exemplu este cel descris de ergoterapeutul Catalina Hoffmann in cartea sa Neurofitness.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

După cum explică expertul, ceea ce ar trebui să facem este să luăm un caiet cu pagini albe și un pix (întotdeauna de aceeași culoare) și să le lăsăm la îndemână, de exemplu pe noptieră.

Chiar înainte de a merge la culcare, le vom lua și vom nota lucrurile bune și cele mai puțin bune din ziua respectivă, vom întoarce pagina și vom închide caietul.


Ritualul trebuie repetat timp de șapte zile

Trebuie să repetăm ​​acest ritual șapte zile pe săptămână și abia în a șaptea vom putea citi ceea ce am notat în zilele precedente. Apoi, vom nota fraza care ne-a atras cel mai mult atentia.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: cum putem duce o viață lipsită ...

După trei luni de repetare a acestui proces, vom nota toate frazele evidențiate pe un cartonaș alb. Potrivit autorului, acest lucru ar trebui să elibereze creierul de toate acele gânduri de care nu avem nevoie și care ne împiedică să dormim bine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private