duminică, decembrie 6, 2020
Irina Lungu

Tehnici care te vor ajuta sa adormi in nu mai mult de 1 minut. Alunga insomnia simplu si natural, fara pastile.

Tehnici de combatere a insomniei. Metoda inventata de medicul Andrew Weil se numeste simplu: 4-7-8 si este o tehnica Yoga. O poti pune in aplicare oriunde, oricand si, dupa spusele medicului, poti adormi cu ajutorul ei in nu mai mult de un minut.

Insomnia este o problema serioasa de sanatate. Somnul este una dintre cele mai importante nevoi ale omului, deoarece il ajuta sa isi refaca energia. De asemenea, ii mentine sanatatea intr-o stare de echilibru si il ajuta sa fie eficient in toate aspectele vietii. O perioada insuficienta de somn afecteaza memoria si puterea de atentie, dar si capacitatea de a invata. Invata aceste tehnici de combatere a insomniei si nu te vei mai confrunta cu aceste efecte adverse!

Ce pasi trebuie sa respecti

Pasul 1. Pozitioneaza-ti limba in spatele dintilor de sus, unde incepe cerul gurii. Timp de un minut, limba ta va ramane in aceeasi pozitie.

Pasul 2. Expira prelung pe gura si trage aer in piept profund, pana auzi un suierat discret.

Pasul 3. Inchide gura si inspira lent pe nas, numarand pana la patru secunde. Tine-ti respiratia si numara sapte secunde, apoi expira cu putere timp de opt secunde.

Pasul 4. Repeta acest exercitiu, incepand cu inspiratia in ritm lent pe nas. In total trebuie sa faci patru repetari.

Metoda 4-7-8: beneficii pentru sanatate

Cand incerci prima data aceasta metoda, s-ar putea sa vrei sa tragi mai mult aer in piept, sa inspiri cinci-sase secunde sau mai mult. Pe de alta parte, sa nu-ti faci griji ca n-o sa poti sa-ti tii respiratia pret de sapte secunde si apoi sa expiri alte opt! Pare dificil, dar nu este si o sa te convingi de acest lucru.

CITESTE CONTINUAREA…

Parteneri