Sari la conținut

Tehnologia digitală fură timp. Iată ce putem face: Este important să acceptăm că…

Tehnologia digitală
Sursa: Facebook Yvonne Corina Macdougall
Tehnologia digitală ne omoară timpul liber

Din cuprinsul articolului

Tehnologia digitală ar trebui să ne faciliteze viața și să ne economisească timpul. Cu toate acestea, cercetările arată că mulți oameni ajung să-și umple timpul liber cu diferite sarcini, datorită dorinței de a evita perioadele de timp libere. Acest comportament poate aduce un sentiment de vinovăție și regret, iar activitățile online pot fi percepute ca fiind mai puțin autentice și valoroase decât cele din lumea reală.

Telefoanele inteligente oferă drumul către o alt lume, permițându-ne să facem aproape orice prin atingerea unui buton.

Există tot mai multe dovezi că, deși tehnologia digitală ne poate ajuta să economisim timp, ajungem să ne pierdem timpul extrem de prețios pentru că suntem tentați să facem și mai multe lucruri.

Cercetătorii au intervievat sute de persoane pentru a înțelege cum folosesc dispozitivele digitale în viața de zi cu zi. Această cercetare a arătat că oamenii doresc să evite perioadele goale de timp din viața lor, așa că umplu acele perioade îndeplinesc sarcini, dintre care unele nu ar fi posibile fără tehnologie.

Momentele de liniște ale oamenilor 

În ​​încercarea de a evita pierderea timpului, aceste activități se desfășoară în același timp, navigând pe web în căutarea ingredientelor pentru o viață mai bună și în încercarea de a dezvolta un sentiment de realizare.

Rețelele de socializare pot uneori să inspire, să motiveze sau să relaxeze oameni. Dar cercetările oamenilor de știință sugerează că oamenii simt adesea un sentiment de vinovăție, rușine și regret după ce și-au umplut timpul liber cu activități online. Acest lucru se datorează faptului că ei percep activitățile online ca fiind mai puțin autentice și mai valoroase decât activitățile din lumea reală.

Cum să ne luăm timpul înapoi?

Pentru a recâștiga timpul, este important să acceptăm că uneori este OK să nu facem nimic și să impunem limite tehnologiei în viața noastră. Dreptul la deconectare poate fi protejat prin legislație, iar tehnologia însăși poate oferi soluții care să ne ajute să ne eliberăm de dependența de sarcini non-stop, potrivit theconversation.com.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel