Sari la conținut

Tendință virală pe TikTok. Un remediu natural pentru răceală

Truc pentru răceala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Truc folosit de actorul Dorel Vișan pentru răceală

TikTok a scos la iveală o altă tendință virală. Un remediu natural pentru răceală.

Rețeaua de socializare TikTok a distribuit o rețetă pe bază de ceapă pentru ameliorarea simptomelor răcelii și a altor afecțiuni de iarnă. Nu este chiar un truc nou.

Tendință virală pe TikTok. Un remediu natural pentru răceală

ține răceala la distanță

Nasul înfundat, durerile de cap, durerile de gât, cu viroze de iarnă fac ravagii în toată țara. Trucurile bunicii sunt înfloritoare pentru a ameliora anumite simptome. Iar ceapa este în centrul atenției pe Tik Tok

După cum relatează The Independent, utilizatorii împărtășesc o rețetă naturală realizată cu această legumă.

Băutura scade febra

Ceapa tocată mărunt se infuzează în apă filtrată și se ține la frigider timp de cel puțin 12 ore. Toate rețetele sunt compilate pe rețeaua de socializare cu hashtag-ul #apă de ceapă. Odată obținută băutura, se spune că aceasta ameliorează tusea și curăță sinusurile. Potrivit unor utilizatori, această băutură ar ajuta, de asemenea, la scăderea febrei.

Folosirea cepei pentru răceală nu este o noutate, deoarece multe rețete folosesc acest bulb pentru a ameliora afecțiunile de iarnă. De fapt, mulți părinți pun o ceapă decojită sub patul copilului lor pentru a combate semnele de răceală. Există, de asemenea, rețete de sirop de ceapă pentru ameliorarea tusei.

Însă, pentru moment, nu există dovezi științifice care să susțină beneficiile cepei, după cum a explicat doctorul Jason Nagata, de la Universitatea de Pediatrie din California, pentru presa americană Today.

„Știința nu a fost niciodată foarte clară în această privință și nu se știe dacă ceapa are cu adevărat vreun beneficiu în tratarea tusei, a răcelii sau a gripei.

(…) Ceapa te poate face să ”plângi”… Atunci când întâlnim ceva care are un miros puternic, corpul nostru se apără respingând o parte din mucus și este posibil să ne curgă nasul sau ochii. Dar această reacție este doar temporară, nu duce la ameliorarea simptomelor sau la recuperarea mai rapidă a organismului în urma unei infecții.

Un lucru este cert, ceapa are și alte beneficii. Această plantă bulboasă este, de exemplu, bogată în inulină. Aceasta este o fibră prebiotică, un aliat care permite bacteriilor bune să se dezvolte în flora intestinală.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel