Terapia cu aerosoli salini. Bolile care pot fi ameliorate la salină

Terapia cu aerosoli salini. Bolile care pot fi ameliorate la salină
Terapia cu aerosoli salini. Bolile care pot fi ameliorate la salină

Terapia cu aerosoli salini sau salinoterapia este foarte bună atât pentru cei mici cât și pentru adulți. Este o terapie blândă care poate fie să prevină declanșarea unor afecțiuni, fie să trateze altele.

Indicat este ca medicul specialist sa-ți recomande astfel de terapii în funcție de afecțiunea pe care o ai sau de cea pe care vrei să o previi.

Iată ce boli pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul terapiei cu aerosoli salini:

  • Astmul bronșic, rinita alergică, sinuzita, laringită, pneumonie. Practic, afecțiunile din sfera ORL. Specialiștii spun că inclusiv crizele de astm pot fi rărite sau diminuate ca intensitatea dacă se fac ședințe periodice. De asemenea, expunerea la aerul din salină are un rol pozitiv asupra plămânilor, combate tuse specifică bronșitei cronice.
  • Anumite afecțiuni ale pielii, așa cum sunt acneea, psoriazisul, eczemele sunt mult diminuate ca intensitate.
  • Crește imunitatea organismului.
  • Nivelul de stres este diminuat. La fel și stările de anxietatea.
  • Salinoterapia este indicată și bolnavilor diagnosticați cu fibroză chistică sau fumătorilor înrăiți. În cazul fibrozie chistice boala nu se vindeca, dar simptomele scad în intensitate grație acestor aerosoli.
  • Este benefică și pacienților care au sindrom de apnee în somn.
  • Tratamentul contribuie la detoxifierea organismul și îmbunătățește digestia.
  • Salinoterapia este de ajutor pacienților cu un fond alergic sau cei care sunt diagnosticați cu alergii. Mai ales cu cele sezoniere.
  • Tusea specifică bronșitei cronice poate să fie combătută dacă faci o cură de 2 săptămâni.

Reține:

Din păcate, salină nu este pentru toată lumea. Practic, nu toți pacienții primesc indicație pentru terapia cu aerosolii salini. Pacienții care au cancer pulmonar, cei care au suferit un infarct miocardic, cei care au hipotiroidism sau femeile însărcinate au contraindicație. Nici cei care au claustrofobie nu au voie.

Dacă vrei să faci o cură de prevenire cu acest tip de aerosoli ai grijă să fa-o temeinic, minimum 7 zile. Iar în situația în care medicul ți-a recomandat o cură tratament, atunci este posibil să faci aerosoli pentru minimum 10-14 zile.

231 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox